00:42, tor, 21. Maj

Drsališče bo, Mariborčani sami začeli zbirati sredstva





Poročali smo, da Mestna občina Maribor letos ne bo pripravila drsališča. Vse je kazalo, da ga ne bo niti mariborski gostinec Silvester Gorjup, ki ima v najemu lokal Gallus – park coffe. Priznal je, da mu je hudo, predvsem zaradi veselja otrok, a je zanj to prevelik strošek. Po naši objavi, se je oglasilo podjetje iz Maribora. Za obratovanje drsališča je namreč potrebnih okoli 40 tisočakov in s tem, ko je VBO prispeval 5.000, je to prvi korak k možnosti, da bo Maribor drsališče imel.

VBO prispeval 5.000 evrov

Po naši objavi na lokalec.si se je oglasilo podjetje VBO, ki se je odločilo, da prispeva 5.000 evrov. V prihodnjih dneh bo ustvarjena spletna stran, kjer boste lahko vsi, ki to želite, prispevali. Objavili jo bomo tudi na lokalec.si in BK TV. Skupaj nam lahko uspe.

Za obratovanje drsališča je namreč potrebnih okoli 40 tisočakov, in s tem, ko je VBO prispeval 5.000, se je naredil prvi korak k možnosti, da bo Maribor drsališče imel.

“Prav je, da znova narišemo otrokom nasmehe na obraze”

Marko Kaloh iz VBO, nam je povedal, da se mu zdi prav, da vsakdo, ki ima vsaj evro “viška” prispeva v skupnost: “Tako si predstavljam družbeno odgovorno osebo. Da tisti, ki le lahko, pomaga in tega ne stori zato, ker mu nekdo tako reče, temveč zato, ker sam čuti tako.”

“Ko sem na lokalec.si prebral, da je Gorjup dejal, da se spomni iskric otrok, veselja babic, sem se vprašal, kako je to možno. Kaj res Maribor ne more imeti niti drsališča za otroke? Lahko rečemo, gremo v praznični Zagreb, nekdo je komentiral, saj imamo Ledno dvorano. Vsi nimajo denarja, da si privoščijo takšen izlet. To ni hec! Dajmo vsaj otrokom narediti december pravljičen. Gre za naše otroke,” pove Kaloh v nadaljevanju.

Dodal je, da ni potrebna država, niti politika, če bo dovolj takšnih, ki si želijo v Mariboru pisati eno lepših zgodb zadnjega časa. Na tem mestu je pozval, da se pridružite: “Prav je, da skupaj znova narišemo otrokom nasmehe na obraze.”

“Verjamem, da drsališče lahko postavimo!”

“Ponovno se oglašam iz istega mesta kot zadnjič. Iz mesta, kjer je včasih stalo drsališče, kjer imamo napihljiva igrala. Oglašam se, da se zahvalim vsakemu, ki je komentiral mojo zgodbo, mi dajali spodbudne besede, videli pozitivo in vsem lokalnim medijem in širše, še posebej bi rad izpostavil lokalec.si. Ta spletna stran je dosegla podjetje, ki je pripravljeno pomagati, vendar znesek za drsališče ni lahek zalogaj. Danes smo se dobili z ekipo srčnih ljudi,” je uvodoma povedal najemnik lokala Silvester Gorjup in dodal: “Tako kot sem bil danes vesel, vzhičen.. Koliko pozitive, želje, dajmo to Mariboru, otrokom. Naredimo za njih. Dajmo jim drsališče. Smo veliko mesto. V tem mestu je veliko družin, katera si ne morejo privoščiti drsanja v Ledni, ali kje drugje.”

“Ideja je, da se drsališče postavi in se naredi brezplačno”

“Sam si res želim, da bi drsališče stalo tukaj, da naredimo lepo zgodbo, damo Mariborčanom čaroben december, kljub vsemu, kaj se je dogajalo in bo še zgodilo,” še pove Gorjup, ki verjame v uspeh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.