14:12, pon, 6. Maj

Državni organi pomagajo zbirati podpise Nataši Pirc Musar?





“Za samo eno od kandidatk za predsednico republike Natašo Pirc Musar kar državni organi pomagajo pri zbiranju podpisov,” sporočajo iz stranke Resni.ca, ter dodajajo, da gre za skrajno nedemokratično in diskriminatorno dejanje. Stranka Resni.ca sicer na predsedniških volitvah nastopa s svojo kandidatko Sabino Senčar.

Očitno se z ugotovitvijo stranke Resnica, strinja tudi predsedniška kandidatka Nina Krajnik, ki je zapisala, “da gre za škandalozno odkritje protiustavne in nezakonite izrabe državnih institucij v prid kandidatke Nataše Pirc Musar“. V ta namen je danes ob pol sedmih sklicala novinarsko konferenco pred državnim zborom.

Menijo, da gre za diskriminatorno dejanje

“Vsak trenutek, ko bo na vidnih mestih v uradnih organih objavljen naslov samo ene/ga kandidatke/a, je diskriminatoren do drugih kandidatov in tega si Ministrstvo za notranje zadeve ne bi smelo privoščiti. Na to smo jih opozorili z elektronskim sporočilom in pozvali, naj dodajo tudi naslov naše kandidatke Sabine Senčar dr. med. (Resni.ca, p.p. 584, 4000 Kranj),” pa so še sporočili s stranke Resni.ca.

Če gre za pristen dopis in zakaj je bil poslan, preverjamo tudi pri ministrstvu za notranje zadeve, čigar naziv je v zgornjem koti dopisa, ter Nataši Pirc Musar.

Pridobili smo odziv ekipe Nataše Pirc Musar

V ekipi Nataše Pirc Musar so se za naš medij odzvali: “Takšna navodila daje pristojnim institucijam Ministrstvo za notranje zadeve zadnjih 10 let, med njimi tudi takratni minister Gorenak. Navodila veljajo za vse volitve, parlamentarne, lokalne in predsedniške in za vse neodvisne kandidate, ki kandidirajo s podpisi volivcev in volivk. Po naših podatkih so bila takšna navodila danes izdana tudi za kandidatko dr. Senčarjevo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.