00:25, ned, 14. Jul

DUTB prejela več ponudb za najem hotelov na Mariborskem Pohorju

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je prejela več nezavezujočih ponudb za najem hotelov nekdanjega Športnega centra (ŠC) Pohorje na Mariborskem Pohorju. Odločitev o izbiri še ni sprejeta. Ponudbo je oddal tudi sedanji najemnik, podjetje Playgreen, ki se mu 1. septembra izteče enoletna najemna pogodba.

Hotel Arena
Hotel Arena

“Do izteka roka za oddajo nezavezujočih ponudb za najem turističnih nepremičnin na Mariborskem Pohorju je DUTB prejela več ponudb, ki bodo preučene in obravnavne s strani pristojnih organov odločanja. Več informacij o predmetnem najemnem postopku vam trenutno ne moremo posredovati,” so za STA povedali na DUTB.

Hoteli Arena, Bolfenk in Videc
Novo zbiranje nezavezujočih ponudb za najem hotelov na Mariborskem Pohorju so objavili pred dvema tednoma, rok za oddajo se je iztekel v petek. Ponudba zajema štirizvezdični hotel Arena s 60 sobami, velnesom in 18.400 kvadratnih metrov površin okoli hotela ter hotela Bolfenk s štirimi in Videc s tremi zvezdicami in skupno 50 sobami, 26 apartmaji in 15.500 kvadratnimi metri zunanjih površin, ki vključujejo tudi nogometno igrišče. Najemno razmerje se bo po napovedih DUTB sklenilo za določeno obdobje vsaj pol leta ali več z začetkom 1. septembra letos ter vsaj do konca februarja 2020 in z možnostjo podaljšanja.

Podjetje Playgreen bi hotele tudi odkupilo
Pohorske hotele, ki jih je slaba banka leta 2014 tik pred stečajem ŠC Pohorje izvzela iz premoženja, so imele sprva v najemu Terme Maribor, ki upravljajo tudi sosednji Hotel Habakuk. Ko so se te umaknile, pa je hotele vzel v najem mariborski podjetnik Miran Ferk s podjetjem Playgreen, ki je septembra lani sklenil enoletno najemno pogodbo. Ferk je danes za STA potrdil, da je DUTB predložil nezavezujočo ponudbo tako za nadaljnji najem kot za odkup teh hotelov. Ker pogovori s slabo banko še tečejo, podrobnosti zaenkrat ne razkriva. “Trdno sem prepričan, da bodo izbrali najboljšega ponudnika,” je dejal.
V odkup naj bi se Ferk podal s poslovnim partnerjem. DUTB je paket nepremičnin pred letom dni ocenjeval na okrog 6,8 milijona evrov, po nedavnem poročanju časnika Večer pa bi Ferkov poslovni partner, ki ni iz Maribora, lahko ponudil ceno okrog pet milijonov evrov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.