17:02, pon, 29. Apr

FOTO: Društvo Melisa Korena je pripravilo razstavo zdravilnih rastlin, cvetja in vrtnin





Društvo Melisa Korena je v Kulturnem domu Korena pripravilo zanimivo, tradicionalno razstavo zdravilnih rastlin, cvetja in vrtnin. Skupaj z drugimi deležniki so članice in člani pokazali, da se povezujejo in ustvarjajo tudi na tem področju.

Društvo za zdravilne rastline, cvetje in vrtnine Melisa Korena je prostovoljno združenje ljubiteljev, nabiralcev, preučevalcev in gojiteljev zdravilnih rastlin na sonaravni način. Člani in članice Društva Melisa Korena so pravzaprav dejavni vse leto.

Skrbijo namreč za vrt, na katerega radi povabijo tudi vrtčevske in osnovnošolske otroke, da vidijo, kako se vzgaja rastline, pri tem pa jim razložijo tudi, katere vrste imajo in zakaj so dobre. Na vrt pa so dobrodošli tudi odrasli v času dni odprtih vrat ali ob kateri drugi priložnosti.

Zdaj pa so pripravili veliko razstavo, na kateri so pokazali tako posušena zelišča, čaje, razne kreme iz rastlin, ob tem pa tudi vrtnine in cvetje. K sodelovanju pa so povabili še druga društva.

Irena Lenič, predsednica društva, je poudarila, da članice same pripravijo tisto, kar so se v letih sodelovanja naučile. Tudi razne pripravke, mazila, tinkture. Dejala je, da je vse leto veliko dela. Zelo je zadovoljna in ponosna na vrt, ki ga skupaj obdelujejo.

Na razstavi pa so bile mize obložene tudi z drugimi izdelki, predmeti. Povabili so namreč nekaj lokalnih pridelovalcev hrane in pijače, medgeneracijski center Danica Duplek in druge, da pokažejo, kaj imajo.

Takoj po odprtju razstave so imeli v Kulturnem domu Korena še delavnico destilacije sivke, v popoldanskem času pa še predavanje “Zelišča in onkološki bolnik”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.