08:51, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: 10. mednarodna likovna kolonija Duplek Art združila umetnike





Slikar Rajko Ferk že 10. leto organizira mednarodno likovno kolonijo, Duplek Art. Tudi letos je slikarska kolonija privabila veliko število tujih slikarjev, tudi takšnih, ki so pripotovali več kot 2 tisoč kilometrov, da bi lahko slikali v Dupleku.

Kar 43 umetnikov iz Evrope in drugod slika in ustvarja v Dupleku, v video izjavi pojasnjuje Rajko Ferk.

Ferk v večini mednarodne kolonije financira sam, v 30 odstotkih mu na pomoč priskoči Občina Duplek. Sam pravi, da ne gleda na to ali se splača ali ne, temveč mu je pomembneje mešanje kultur, slikarskih izkušenj, s tem pa se ime domačega kraja tudi ponese daleč v svet. Tudi župan Občine Duplek, Mitja Horvat podpira idejo o tej koloniji, zato jo tudi podpirajo.

Sicer pa so umetniki v naravi ustvarjali čudovite umetnine, ob tem pa uporabljali različne tehnike in materiale. Videli smo tudi slikanje z zemljo, kavo, čokolado, vinom, pa tudi koruzni zdrob smo videli uporabljati. Zagotovo bodo umetnine, ki bodo nastale na letošnji mednarodni likovni koloniji Duplek Art marsikoga osupnile. Na ogled bodo jih postavili že prihodnji petek, 7. junija ob 20. uri v Galeriji Betnava.

Utrinki 10. likovne kolonije Duplek art poglejte v fotogaleriji:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.