02:14, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Društvo upokojencev Duplek predstavilo svoje dejavnosti





Danes je imelo dan odprtih vrat Društvo upokojencev Duplek. Obiskovalci so izvedeli več o dejavnostih, ki jih v različnih sekcijah izvajajo upokojenci v tem društvu, ter o sodelovanju z različnimi ustanovami. Pa še družili so se pri kegljišču v Dupleku.

Marinka Čučko, predsednica DU Duplek, nam je povedala, da so se danes predstavile kar vse sekcije, ki jih imajo v društvu: ljubiteljske pevke, strelci, kegljači, ribiči, telovadk, ročna dela. Povedala je tudi, da hodijo na razne izlete, pa tudi, da se povezujejo z drugimi društvi. Izpostavila pa je tudi, da se žal število njihovih članov nekoliko zmanjšuje.

DU Duplek sodeluje tudi s pobratenimi društvi, med njimi je tudi Društvu upokojencev Voličina. Njihov predsednik Stanko Kranvogel nam je povedal, da so z dupleškim društvom pobrateni že deset let. In da se pri večjih prireditvah tudi obiščejo, sicer pa si svetujejo, pokažejo primere dobre prakse.

Anica Kirbiš iz Šole zdravja, ki prav tako sodeluje z DU Duplek, je povedala, da so s Šolo zdravja poskrbeli za redno jutranjo telovadbo. Hodijo tudi na dneve športa v Ljubljano, bili so tudi na Otočcu, na Bezeni, v Mariboru in drugod, kjer so lahko potelovadili in tudi sodelovali s tamkajšnjimi sekcijami. Prav vsak dan pa tudi telovadijo.

Šola zdravja na dnevu odprtih vrat DU Duplek.

Marija Lavuger iz Dvorjan pa se je naučila igranja na harmoniko. Pravi, da je do tega prišlo, ker se je pridružila ljubiteljskim pevkam, pri katerih imajo ene nekaj več znanja petja, druge manj, manjkala pa jim je spremljava na instrument. Pa je nabavila harmoniko in se naučila igrati nanjo.

Sekcija ljubiteljskih pevk v DU Duplek
Dupleški župan Mitja Horvat na dnevu odprtih vrat DU Duplek

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.