23:25, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Februar prinaša na Vurberk predstavo ob kulturnem prazniku, v Duplek pa Fašank, ki bo letos po novi trasi





V Dupleku bodo imeli letos tradicionalno povorko Fašank, ki pa bo tekla po spremenjeni trasi.

Več o tem in tudi o skorajšnjem praznovanju kulturnega praznika je povedal Mitja Horvat, župan občine Duplek.

Fašank bo ponovno privabil množico udeležencev. Povorka namreč poskrbi za živahno dogajanje, na njej sodelujejo tudi najmlajši, otroci iz vrtca in obeh osnovnih šol, ne bo manjkala niti Dupleška mornarica z admiralom in mnoge druge. Sicer pa se lahko skupine, ki bi rade sodelovale v povorki, prijavijo do 13. februarja, sama povorka pa bo 18. februarja. Ob 12. uri se bodo skupine zbrale pri gramoznici, ob 13. uri pa bodo krenile po novi trasi. Župan pravi, da pričakuje spet veliko ustvarjalnosti, domišljije.

Čez nekaj dni pa bo tudi kulturni praznik, ki se ga v Dupleku prav tako veselijo. Mitja Horvat pravi, da bodo na predvečer tega praznika, torej 7. februarja 2023, bodo ob 18. uri pripravili v Kulturni dvorani Vurberk pokazali gledališko igro domačega društva. Ogled predstave o prigodah topničarja je brezplačen, tako da župan vabi občane, da v čim večjem številu pridejo.

Več o Fašanku in predstavi pa v pogovoru z županom:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.