15:27, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: MGC Danica Duplek ob svojem sedmem rojstnem dnevu pripravil avtorsko veseloigro





Medgeneracijski center Danica Duplek slavi sedem pravljičnih let delovanja. Ob tej priložnosti so vodja Manuela Strmšek Adam kot režiserka in več uporabnikov tega centra pripravili premiero njihove veseloigre o življenju v domu starostnikov.

Obiskovalci pa so lahko v družbi župana Dupleka Mitje Horvata in direktorja Doma Danice Vogrinec Marka Slaviča videli tudi pregled aktivnosti in izdelke uporabnikov, ki so na delavnicah zelo ustvarjalni.

Vodja likovne delavnice Marija Jančič pred mizo z izdelki uporabnikov MGC Danica Duplek

Župan Mitja Horvat je tudi pohvalil izjemno delo Medgeneracijskega centra Danica Duplek, direktor Doma Danice Vogrince Marko Slavič pa je v svojem govoru dejal, da je MGC Danica Duplek primer dobrega delovanja takih centrov za vso Slovenijo. V teh letih so razširili svoje aktivnosti.

Vsa leta delovanja MGC Danica Duplek je njegova vodja Manuela Strmšek Adam, ki se je spomnila, kako so pravzaprav začeli z nekaj dejavnostmi, zdaj pa jih imajo vse več. Povezani so tudi z več društvi in ustanovami.

V veseloigri so pokazali, kako se v domu starostnikov starejši gospodje družijo z damami in kaj vse se dogaja. Silva Likovnik in Boris Demšič, ki v predstavi nastopata skupaj z drugimi, sta dejala, da so imeli dovolj časa za ustvariti gledališko igro, da so skupaj sodelovali pri ustvarjanju, pisanju in jo na vajah še izboljšali.

 

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.