10:10, ned, 5. Maj

FOTO in VIDEO: Na družbenih omrežjih še vedno nevaren izziv za odebelitev ustnic, sledijo mu tudi slovenski najstniki





Bralka nas je opozorila, da se na TikToku in Youtubeu še vedno širi nevaren izziv, po katerem si najstnice skušajo povečati oziroma odebeliti ustnice.

Njena hčerka je namreč zasledila posnetke sprva na TikToku, nato pa še na Youtube, mladih, ki si na ustnice nastavijo različne predmete, od ustja plastenk do pokrovčkov, potem pa sesajo to, kot da bi sesali dudo. To delajo toliko časa, dokler se jim ustnice ne odebelijo. Tudi sama je to preskusila. Pri tem pa si je poškodovala ustnice in predel okrog njih. K sreči poškodba ni bila tako huda, oteklina je izginila. Najstnica pa je staršem povedala, da to počnejo tudi njeni sošolci in sošolke.

Ta izziv, ki je sicer star že več let, je očitno znova popularen. Leta 2015 so ga poimenovali po Kylie Jenner. To nevarno početje pa žal ni brez posledic. Pride namreč lahko do hudih poškodb tako na samih ustnicah kot tudi v njihovi bližini. Dekle, ki je to storilo, je namreč dobilo velike modrice in oteklino, ki je povzročila tudi hude bolečine.

Tako na enem kot drugem družbenem omrežju so tudi posnetki, ki kažejo, da se je pri izzivih kaj izjalovilo, a očitno to nekaterih ne zaustavi, saj brez pomisleka sledijo izzivu. Eden od starejših posnetkov, pri katerih se vidi, da je prišlo do poškodbe:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.