06:31, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na gradu v Račah odprli Knjižnico Rače, 20. enoto Mariborske knjižnice





Včeraj, v petek, 4. februarja, popoldne so slavnostno odprli novo enoto Mariborske knjižnice v Račah. Do zdaj so si občani in občanke te občine sposojali knjige in gradivo na bibliobusu ali v drugih občinah, zdaj pa bodo vse to lahko storili kar v svojem okolju.

V kulturnem programu, ki sta ga vodila gostitelja grof Tattenbach in Katarina Zrinska so nastopili učenci OŠ Rače in OŠ Fram, vokalna skupina Fantje na vasi in pravljičarka Mariborske knjižnice. V Beli dvorani gradu Rače so odprli tudi likovna razstava Odstiranja knjižničarke in likovne pedagoginje Metke Lipnik, ki bo delala tudi v Knjižnici Rače kot njena vodja.

Občina Rače-Fram je v celoti pokrila financiranje ureditve te knjižnice. Župan Branko Ledinek je povedal, da so prostore, v katerih je zdaj knjižnica popolnoma obnovili, še pred pol leta so bili v slabem stanju, zdaj pa je to tako rekoč urejena sodobna knjižnica, ki pa ima nedvomno pridih grajske.

Knjižnica Rače je tako že 20. enota Mariborske knjižnice, je povedala Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice, in dodala, da bo od zdaj imel njihov bibliobus postanek v bližnjem Morju. V novi knjižnici bo na voljo vse gradivo, kot ga imajo sicer njihove enote, čeprav gre za majhno enoto. Nudili bodo leposlovje, strokovne knjige, knjige za otroke in mladostnike, tudi nekaj igrač iz igroteke bo. Na voljo bo tudi brezplačna izposoja knjig in gradiv v elektronski obliki in drugo.

Metka Lipnik, ki je postala vodja Knjižnice Rače, je vesela, da dobivajo tudi prostor, kjer se bodo občani in občanke lahko družili, ne pa si samo izposojali knjige in drugo gradivo. V samem gradu pa so v Beli dvorani, kjer so sicer tudi poroke, pripravili likovna dela Lipnikove. Njene umetniške slike namreč krasijo stene Bele dvorane.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.