07:46, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na Lovrencu so se razveselili Tržnice dobrot in unikatnih izdelkov





Jezernikovi dnevi so danes postregli z Lovrenško nedeljo. Tako se je v cerkvi sv. Lovrenca odvila maša, dopoldan pa je bila tam tudi Tržnica dobrot in unikatnih izdelkov. Izvedeli pa smo tudi, kdo je bil Jezernik in kdo je bil Možuh.

Članice Zeliščarskega kluba Srčna moč iz Lovrenca na Pohorju znajo tudi svetovati, kateri čaj je za kaj dober.

Milena Pečnik, ki je bila na Tržnici dobrot in unikatnih izdelkov pri stojnici Zeliščarskega krožka Srčna moč, nam je povedala, da so njihovi čaji poimenovani po Možuhu. Ta pa je bil Jezernikov svetovalec. Nekaj nam je zaupala, kaj sta tako en kot drugi, a ob tem tudi rekla, da kdor želi vedeti več, mora prebrati pravljico o Jezerniku.

Sicer pa so bili na tržnici predvsem veseli obiskovalci, saj so lahko izbirali med raznoliko ponudbo, od hrane do nakita.

Na tržnici so članice Zeliščarskega krožka Srčna moč imele raznolike izdelke, narejene iz zelišč.

Članice Zeliščarskega kluba Srčna moč iz Lovrenca na Pohorju znajo tudi svetovati, kateri čaj je za kaj dober.

Veliko je bilo ličnih vrečk z zeliščnimi čaji pa tudi razna mazila, kreme, tudi kopeli. Ana Mežnarc nam je predstavila njihovo ponudbo.

Med ponudniki je bil tudi Matjaž Fornezzi, ki je na stojnici imel razne sklede in druge izdelke iz lesa pa tudi unikaten nakit, s katerim se lahko razveseli marsikatero gospodično ali gospo. Vse dela sam, iz lesa in žice, kupi samo kake perlice, nam je dejal.

Tokrat niso manjkale niti članice Društva kmetic Lovrenc na Pohorju, njihova predsednica Slavica Kajzer nam je povedala, kaj so tokrat ponudile obiskovalcem. Vse dobrote izdelajo doma iz domačih sestavin in prinesejo na tržnico. Med vsemi najdete tam tako tudi rezance in propolis.

Ujeli pa smo tudi Špelo Španbauer, ki ima svoje podjetje Saint Lorenz. Obiskovalci tržnice so lahko pri njej tudi tokrat na tržnici kupili marsikaj, od kruha z drožmi naprej.

Sicer pa je bila danes tudi maša v cerkvi sv. Lovrenca, dogajanje v Lovrencu pa se v okviru Jezernikovih dni še nadaljuje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.