05:35, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Na večdnevnem Festivalu oblikovanja Maribor danes dan frizerjev, v naslednjih dneh še več dogajanja





Na današnjem dnevu frizerjev Festivala oblikovanja Maribor so na Štuku pripravili tekmovanje s predstavitvijo pričesk, tekmovalcev, natečaj za pričesko s podelitvijo nagrad.

Prav tako tudi predstavitev četrtih letnikov s poslikavo obraza, dekolteja in pričeskami.

Projekt “Star is born”

Projekt “Star is born” je projekt, ki je nastal v sodelovanju z dijaki, ki so prišli v Maribor preko izmenjave Erasmus. Predstavila nam ga je Lucija Ritonja, dijakinja Srednje šole za oblikovanje Maribor. Celoten festival je prazaprav rezultat celoletnega dela dijakov in zaposlenih te šole. Tema projekta “Star is born” je QR-koda, pri tem pa niso pokazali samo posebnih frizur, ampak poskrbeli za celotno podobo modelov, od frizure, make-upa do oblačil in oprave.

Festival oblikovanja Maribor (FOMB) je delo dijakov in zaposlenih Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Poskrbeli pa so tudi za pogovore s strokovnjaki. Tako so govorili z Matejo Skočir, ki je make up artistka in vizažistka z več kot 17-letnimi izkušnjami na področju ličenja, v svetovanju iz dekorativne kozmetike in nege obraza. Sledita pa še pogovora z Danijelo Cehtl in Smiljanom Škarico. Danijela Cehtl je inštruktorica koloristka blagovne znamke Glynt, 22 let je že frizerka, ki v zadnjem času pripravlja za blagovno znamko Glynt seminarje. Smiljan Škarica je predsednik Sekcije frizerjev pri OZS, distributer Glynt Slovenija in kreativni vodja Frizerstva Škarica.

Festival oblikovanja Maribor je plod sodelovanja dijakov in zaposlenih

Festival oblikovanja Maribor je Srednja šola za oblikovanje Maribor pripravila že osmič, je povedala ravnateljica te šole Nadja Jager Popović. Festival je delo dijakov, njihovih mentorjev in učiteljev. Dijaki se na to pripravljajo vse leto. “Ta festival je dejansko nastal na podlagi tega, da se spromovirajo tako dijaki, mladi, kajti oni vstopajo na tržišče, na trg dela. Da se prepozna njihovo delo,” je poudarila Jager Popovićeva in dodala, da je pomembno, da tudi partnerji prepoznajo njihova dela. Druga pomembna točka tega festivala pa je, da se mladi preskusijo, da se spoznajo s trgom dela, s strankami, da se mrežijo, je še dejala. Ob tem pa na terenskem delu prihaja še do praktičnih preizkušenj.

Na Festivalu oblikovanja Maribor pa sodelujejo tudi dijaki, ki so prišli sem preko izmenjave Erasmus. Na sam festival je prišlo tudi več projektnih partnerjev in drugih, tudi iz tujine, ki spremljajo razvoj oblikovanja. Ravnateljica je dejala, da želijo tudi njim, torej navzven pokazati njim in jih tudi vključiti: “Ravno današnji dan frizerjev je en takšen primer dobrega sodelovanja, kjer razne skupine iz Litve, Latvije, Češke, ki so danes tukaj, in pa seveda Slovenije, pripravljajo eno tako mini tekmovanje, timsko delo, mešane ekipe, v glavnem to, kar si Evropa pravzaprav želi.”

Več informacij kmalu v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.