05:11, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: O pomembnosti branja z Matjažem Kekom, Filipom Flisarjem in Janom Sredenškom





V okviru akcije Športajmo in berimo, ki jo izvajajo slovenske knjižnice skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije so v Univerzitetni knjižnici Maribor imeli pogovor s selektorjem slovenske nogometne reprezentance Matjažem Kekom, nedavno upokojenim vrhunskim smučarjem Filipom Flisarjem ter nekdanjim nogometašem in športnim funkcionarjem Janom Sredenškom.

Aktivnosti potekajo v sodelovanju s Študentskimi domovi Univerze v Mariboru, na samem pogovoru pa je bilo tudi več študentov, mladih športnikov, ki so z zanimanjem prisluhnili pogovoru z vrhunskimi športniki.

Pogovor z Janom Sredenškom, Filipom Flisarjem in Matjažem Kekom v športanju in branju

Tako samo udejstvovanje v športu kot tudi branje ni tako enostavno, saj že na začetku zahteva akcijo, pravi koordinatorica programa Sabina Fras Popovič iz Mariborske knjižnice.

Namen akcije je ozavestiti mlade športnike o pomenu branja, In o tem je spregovoril Jan Sredenšek, vodja tekmovalnege športa na Univerzitetni športni zvezi maribor in strokovni sodelavec na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM).

Da z branjem pridobivamo pomembne informacije, meni tudi nekdanji vrhunski smučar Filip Flisar.

Vsekakor pa so o branju izkazali svoje mnenje tudi mladi športniki – študenti, ki so prišli poslušat pogovor, nekateri menijo, da bi morali več brati, da sicer berejo strokovno literaturo in tudi razne knjige o osebni rasti, psihologiji, vendar menijo, da bi si lahko vzeli več časa za branje.

Sabina Fras Popovič, Mariborska knjižnica, koordinatorica programa Športajmo in berimo

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.