14:57, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Operna noč znova napolnila Glavni trg, zaradi dežja predčasno prekinjena





Na mariborskem Glavnem trgu se je nocoj Operna noč. Simfonični orkester, zbor in solisti Opere Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor pod taktirko Simona Krečiča so na koncertu na prostem izvedli najbolj znane operne arije, hkrati pa napovedali prihodnjo sezono mariborske Opere. Del smo v živo prenašali tudi na Facebooku, video si lahko ogledate TUKAJ. Dogodek so morali predčasno prekiniti zaradi dežja.

Operna noč, ki je preddogodek jubilejnega 30. Festivala Lent, nastaja v sodelovanju Opere SNG Maribor, festivala Ezl ek in Narodnega doma Maribor in letos poteka sedmo leto.

Poleg okoli 60-članskega simfoničnega orkestra in 42-članskega opernega zbora bodo nastopile solistke Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Nika Gorič, Petya Ivanova in Andreja Zakonjšek Krt ter solist Martin Sušnik.

Spored sestavljajo odlomki iz oper Puccinija, Verdija, Ponchiellija, Dvoržaka, Offenbacha in Delibesa.

Dogodek je bil za obiskovalce brezplačen, saj je po besedah direktorja SNG Maribor Danila Roškarja darilo meščankam in meščanom.

V juniju in juliju bo Operna noč še v nekaterih drugih krajih. V Gaju nad Mariborom bo 24. junija, v Murski Soboti 25. junija in na Ptuju 1. julija.


STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.