21:25, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Ponekod v Sloveniji zmanjkalo goriva





Poročali smo že o nepopisni gneči pred bencinskimi servisi v Mariboru. Bralci pa so nam sporočili, da je na več bencinskih črpalkah zmanjkalo goriva.

“Čakal sem v koloni nekje 25 minut, noro je res je noro, ljudje imajo polne prtljažnike kanistrov. Ko sem prišel na vrsto pa napis, da goriva več ni,” nam je zaupal eden izmed bralcev, ki je posredoval fotografijo.

“Ne morem verjet, ki mi živimo,” pa je komentirala bralka, ki je želela natočiti gorivo na Petrolu: “Nisem šla tankati zaradi dviga cen, ampak ker sem dejansko ostala brez goriva. Česa takega še nisem videla.”

Obrnili smo se na OMW, Petrol in Mol. Več informacij sledi.

Na Petrolu pojasnjujejo: “Povečano povpraševanje je bilo posledica pretiranega odziva potrošnikov na alarmantne medijske novice o pričakovani rasti cen pogonskih goriv zaradi razmer na svetovnih trgih. Zaradi skokovitega povečanja povpraševanja po dizelskem gorivu je danes v popoldanskih urah na manjših prodajnih mestih družbe Petrol zmanjkalo dizelskega goriva.”

Družba je poskrbela za hitro oskrbo prodajnih mest že tekom dneva. Družba Petrol bo tudi zagotovila, da bodo vsa prodajna mesta tekom jutrišnjega dne poslovala nemoteno. “V tem trenutku dobava naftnih derivatov s strani svetovnih trgov poteka brez težav. Družba Petrol ima dovoljšnje zaloge za potrebe slovenskega prebivalstva po pogonskih gorivih. Zaradi tega tudi oskrba strank v Sloveniji in v ostalih državah, kjer je Petrol prisoten, poteka brez večjih motenj. V družbi Petrol ocenjujejo, da pa se bodo v prihodnje zaradi vojne spremenile dobavne poti pogonskih goriv. Dodatno k varnosti oskrbe prispeva dejstvo, da ima naša država naftne rezerve v skladiščih v Sloveniji,” so še pojasnili.

V kolikor naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.