23:07, čet, 2. Maj

FOTO in VIDEO: Sveta Trojica: Z baklo ob jezeru, po "neštetih" stopnicah, nato pa še na igrišče





V Sveti Trojici v Slovenskih goricah je skupina športnikov vseh generacij danes ponesla slovensko olimpijsko baklo ob jezeru in po številnih stopnicah vse do cerkve, od tam pa do igrišča ob šoli, kjer so jo uradno sprejeli in ji namenili dobrodošlico.

Skupina športnikov z županom Svete Trojice na začetku poti slovenske olimpijske bakle po Sveti Trojici

Upanje, da pridejo nekoč sami na olimpijske igre

Med tistimi, ki so danes nosili baklo, je bil tudi Aleks Klobasa, mlad in perspektiven karateist, ki od ranega otroštva trenira. Sprva je bil osredotočen na kate, zadnji čas pa na borbe. Dejal je: “Imam zelo borben duh, ne predam se. In to šteje tudi pri olimpijskih igrah, kjer je zastopan zdaj tudi karate. Res je, da se zdaj še nisem mogel kvalificirati, ker sem še premlad, a bom se potrudil za naslednje olimpijske igre, da bom na njih lahko zastopal Slovenijo.” Da je bakla prišla tudi v Sveto Trojico, meni, da je odlično, saj se s tem seznani ljudi, “hkrati pa se mlade športnike spodbudi, potisne naprej, da bodo tudi sami želeli na olimpijske igre.” Ne nazadnje pa mu je danes bilo všeč tudi to, da je videl še druge  športnike v svoji občini.

Pripravljeni na tek s slovensko olimpijsko baklo ob Trojiškem jezeru

Baklo je nesla in z njo tekla tudi mlada nogometašica Kim Juršnik. In če bi bilo pred leti še nenavadno, da dekle trenira nogomet, je to zdaj že zelo običajno. Kim namreč trenira od malih nog, najprej je trenirala v Mariboru, zdaj pa igra za beltinški nogometni klub. Štiri leta pa je bila v Ljubljani na gimnaziji v športnem oddelku. Pravi, da bi ji veliko pomenilo, če bi nekoč nastopila tudi na olimpijskih igrah: “To je sicer zelo težko v mojem športu, saj še ni sprejet na igre. A spremljam kvalifikacije za svetovno prvenstvo  in upam, da mogoče nekoč uspe nogometu priti tudi na olimpijske igre.”

 

Šport pomemben za vse občane

Med množico športnikov, ki so tekli z baklo in jo tudi nesli, je bila Karmen Hercog iz Športnega društva Sveta Trojica. Povedala je, da bo športno društvo kmalu praznovalo 30 let obstoja in da je “v kraju šport res zelo pomemben, ker z njim krepimo zdravje, počutje. Mi organiziramo tudi vsakoletni tek okoli jezera, ki je dobro obiskan.” Vesela je bila, da se je slovenska olimpijska bakla ustavila tudi v Sveti Trojici, “saj je bakla pomembna tudi za naš kraj, kjer je veliko športnikov.”
Predsednik Kluba malega nogometa Sveta Trojica  Rok Kukovec pa nam je poudaril, da sprejem slovenske olimpijske bakle ni težko delo, ampak “da smo lahko ponosni, da je bakla tudi v našem kraju. Saj je to ena izmed redkih priložnosti, da lahko to čast doživimo. Ponosen sem, da so tu tudi naši mlajši člani in da se športniki, tako posamezniki kot tudi iz društev, lahko družimo in bomo skupaj spisali tudi to zgodbo.”

Trojičane v prihodnosti zagotovo čakajo olimpijske igre.

Župan Svete Trojice v Slovenskih goricah David Klobasa pa je izpostavil, da je v Sveti Trojici res veliko vrhunskih športnikov: “Zelo me veseli, da za šport namenimo kar precej sredstev in tudi veliko moralne podpore tistim, ki se trudijo.” Ob tem je poudaril še, da mu je v veliko čast, da “je slovensko olimpijsko baklo neslo veliko perspektivnih športnikov, v njih vidim prihodnosti in odličen podmladek.”  Zaključil je, da Trojičane v prihodnosti zagotovo čakajo olimpijske igre.
 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.