05:38, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: V Dupleku znova uspela mednarodna likovna kolonija





Slikar Rajko Ferk je že 12. leto organiziral mednarodno likovno kolonijo Duplek Art. Tudi letos je privabila veliko število tujih slikarjev.

Rajko Ferk je bil izjemno vesel odziva, zbralo se je kar 36 umetnikov, med njimi trije kiparji. Ker se vsi zaradi trenutnih ukrepov kolonije niso mogli udeležiti, si želi pripraviti še eno manjšo, namenjeno njim.

Ferk v večini mednarodne kolonije financira sam in s pomočjo podpornikov, v 30 odstotkih pa mu na pomoč priskoči Občina Duplek. Sam pravi, da ne gleda na to ali se splača ali ne, temveč mu je pomembneje mešanje kultur, slikarskih izkušenj, s tem pa se ime domačega kraja tudi ponese daleč v svet.

Mitja Horvat, župan Dupleka je dejal: “Duplek art je velikega pomena za promocijo občine, gre za mednarodne kolonije, veliko ljudi, ki za Duplek še niso slišali, ga sedaj spoznajo. Prvi dan se jim razkaže regija in naša občina. Tudi z vidika umetnosti je velik doprinos, vedno se zberejo priznani likovni ustvarjalci in vsako leto obogatijo z novimi izdelki našo občino. Ferk je neutruden ambasador, vztraja, in zato je bil letošnji Duplek art še večje veselje.”

Organizator si je tokrat zaslužil posebno darilo s strani ene izmed slikark, Vere Kovačevič, ki je med drugim dejala: “Kolonija je perfektna. Gre za to, da ko si med podobno mislečimi in razmišljujočimi, je že to odlično, razen tega se ogromno naučiš.”

Med umetninami so izbrali najboljša dela, ta pripadajo slikarki Snežani Kujundžić iz Srbije.

Med udeleženci Duplek Arta 11 je bil tudi Alberto Luis Copello Cleger, ki se je odločil naslikati Melanio in Donalda Trumpa. Želi si, da bi slika pristala v njunih rokah.

Razstava bo sedaj potovala po celotni Sloveniji. Ferk pa že optimistično zre v prihodnje leto in kuje nove načrte.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.