03:09, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: V Sveti Trojici se je začela Zimska pravljica, otroci so se razveselili tudi Božička z darili





Včeraj se je z nizom dogodkov začela Zimska pravljica v Sveti Trojici. Odprli so namreč razstavo jaslic, pripravili lutkovno predstavo za otroke, prišel je Bpžiček, stojnice s hrano in spominki so bile polne.

Otroci so nestrpno čakali na Božička, še prej pa mnogi od njih nastopili na odru, kjer so prepevali. Božiček se je pripeljal s kočijo s konji in se skozi množico obiskovalcev, skupaj s svojimi pomočniki prebil do odra. In najpogumnejši otroci so se mu pridružili in mu zapeli nekaj pesmi.

Med Božičkovimi pomočniki je bil tokrat tudi trojiški župan David Klobasa, ki je pomagal deliti darila. Nam pa je povedal več o začetku celotne Zimske pravljice, s katero se vračajo po množici prireditev in dogajanju v leta, ko se je začela, brez epidemioloških omejitev.

Sicer pa so v samostanski kleti odprli tudi veliko razstavo jaslic, ki so jih pripravili vaščani posameznih vasi v Sveti Trojici in drugi. Janez Rebernik nam je povedal več o jaslicah, ki jih je naredil skupaj s svojimi vaščani.

Jaslice, ki so jih naredili vaščani Zgornjega Porčiča
Jaslice, ki so jih naredili v društvu upokojencev
S svojo postavitvijo so sodelovali tudi osnovnošolci iz Svete Trojice

Svoje slike in kipe pa so pokazali tudi člani in članice KD Studenci iz Maribora. Koliko vsega so pokazali, nam je povedala akademska slikarka Mira Uršič, ki je prav tako članica tega društva.

Na tržnici pa sta bili med vsemi tudi dve gospe, ki sta ponujali angelčke in izdelke z božičnimi motivi. Obe, tako Danica Arnuš kot … sta nama povedali, kako kakšen izdelek tudi nastane.

Včeraj so uprizorili v Kulturnem domu tudi lutkovno predstavo Pihijevo potovanje. Oglejte si nekaj fotoutrinkov.

Iz lutkovne predstave Pihijevo potovanje
Iz lutkovne predstave Pihijevo potovanje
Iz lutkovne predstave Pihijevo potovanje

Celoten program Zimske pravljice v Sveti Trojici smo objavili TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.