07:01, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Wake park ob gramoznici v Dupleku še vedno pod vodo, več škode tudi na kmetijskih površinah v Dupleku





V Dupleku so prejšnji teden s strahom opazovali naraščanje Drave, saj so spomini na leto 2012 pri marsikomu še vedno boleči.

A nasip je zdržal. Stanje pa je kljub temu zaskrbljujoče tako pri gramoznici kot na kmetijskih površinah in nekaterih objektih. Obrisi stavb objektov, ki so sicer stali ob gramoznici v Dupleku, se zdaj že vidijo, prejšnji teden je bilo vse pod vodo, je izpostavil David Kumer, podžupan Občine Duplek. Kolikšna bo škoda, je še prehitro govoriti, saj mora voda tu še odteči, akr bo verjetno trajalo še nekaj časa. Po izjemnih poplavah leta 2012 so postavili nasip, ki pa je tokrat zdržal vso silo vode. Več kmetijskih površin je sicer poplavljenih, ob sami gramoznici pa so pod vodo tudi igrala.

Leto 2012 je bilo še posebej hudo, ljudje so se bali, da se bodo poplave v taki meri ponovile. Da je zdaj manj škode kot 2012, se strinja tudi ribič in gospodar voda na dupleškem ribniku Stanislav Pivec.  Sam je iz Dogoš, kjer so 2012 imeli tako poplavljeno Dravo kot tudi podtalnico v kleti. Letos Drava ni prišla do njegove hiše, s podtalnico pa se je moral boriti.  Poudaril je še, da s poplavo pride tudi veliko škode za ribe in ostali živelj v in ob reki.  V Dupleku so se ponekod že lotili sanacije, pri gramoznici pa mora voda najprej odteči, da se bodo lahko lotili čiščenja in odprave škode.

Na poplavljenih kmetijskih površinah so si labodi našli prostor za plavanje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.