02:17, pet, 3. Maj

FOTO: Nov vrtec v Sveti Trojici bo z nadpovprečnim standardom vrtčevskega varstva





V Sveti Trojici se veselijo novega uspeha, Občina Sveta Trojica je namreč s sklepom Vlade Republike Slovenije pridobila 1.172,667 evrov za izgradnjo novega vrtca. Župan David Klobasa nam je zaupal nekaj informacij o načrtovanem novem vrtcu, ki bo lahko sprejel 212 otrok.

Načrtovani novi vrtec bo stal ob Trojiškem jezeru.

Vrtec bo del Medgeneracijskega centra Slovenskih goric

V Sveti Trojici so tako uspeli zaključiti finančno konstrukcijo za izgradnjo novega vrtca. »Zelo me veseli, da bo projekt končno zaživel,« je dejal trojiški župan David Klobasa in dodal: »Kot sem omenjal od vsega začetka, je plan , da se vrtec zgradi do leta 2023 in več kot očitno je, da bo uspelo.« Vrtec bo stal ob trojiškem jezeru, kjer bodo pravzaprav zgradili Medgeneracijski center Slovenskih goric, eden od objektov pa bo prav vrtec, ki bo »konceptualno več kot vrtec«. V njemu bo deset enot plus dve enoti, sprejel bo lahko 212 otrok, kar pomeni, da bi lahko bili tam tudi otroci iz sosednjih občin.

Vrtec bo eden ob objektov Medgeneracijskega centra Slovenskih goric

Upanje, da bo kmalu položen temeljni kamen

»Gre za zelo drugačen koncept, vrtec bo stoodstotno občinski, torej ne gremo v javno-zasebno partnerstvo, ampak smo investitorji mi,« je še razložil Klobasa in dodal: »Lokacija je izbrana, zemlja je naša, tako da je zdaj vse samo še za realizirati. V tem trenutku se ukvarjamo samo še s spremembo namembnosti in pridobitvijo gradbenega dovoljenja, kar pa bo realizirano v začetku naslednjega leta.« Tako da upa, da bodo kmalu položili prvi, temeljni kamen. Gre pa za zelo zelen projekt, z zeleno streho. Kot tak in z vsemi drugimi lastnostmi bo zagotovil nadpovprečen standard vrtčevskega varstva, župan je prepričan, da bo tudi vrtec vplival na demografsko socialni razvoj Svete Trojice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.