16:15, pet, 26. Apr

FOTO: Odprt nov pasji park, najdete ga streljaj iz Maribora





V zadnjih letih se je način življenja z našimi psi zelo spremenil. Včasih so bili psi večinoma v pesjakih, mnogi tudi na verigah. Danes so psi naši družinski člani, večinoma bivajo z nami v hiši ali stanovanju ter se z nami gibajo v urbanem okolju.

Ideja o ustanovitvi tovrstnega parka v Kidričevem je nastala na podlagi želja prebivalcev iz kidričevskih blokov, ki so izražali željo po izgradnji. Idejna vodja projekta Iva Cizerl Ferčec, ki je sama lastnica psa ter njihova velika ljubiteljica, je tako krenila v akcijo. “Idejo sem predstavila na občini Kidričevo, ki je za projekt imela posluh. Poiskali smo primerno lokacijo in ekipo ljudi, ki je koncept prenesla v realnost,” pove.

Pasji park je ločen na dva dela

Park se nahaja v neposredni bližini blokov, v zelenem in ustrezno osenčenem območju ter se razteza na dobrih 900 kvadratnih metrih. Ločen je na dva dela. Stran uporabe bo izbral lastnik psa glede na potrebe svojega štirinožnega prijatelja. Park ima predprostor, kjer bo lastnik psa varno pripravil na vstop in izstop. Pred vstopom je nameščena tabla z jasnimi pravili, ki jih je za varno uporabo potrebno upoštevati. Prav tako je park opremljen s klopmi in koši za komunalne odpadke in pasje iztrebke.

Park so v celoti oblikovali in zgradili v 200 urah prostovoljnega dela člani ETNOGRAFSKEGA DRUŠTVA KURENTI VETROVNIKI KIDRIČEVO. Izgradnja parka ni presegla 5000 evrov finančnega vložka, kar je zagotovila občina Kidričevo.

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar pove, da ga vsak projekt ali posodobitev, ki vodi k napredku in ureditvi kraja, zelo veseli, še posebej, če je predlagana s strani občanov. “Tako smo z veseljem podprli tudi pobudo k ureditvi parka za hišne ljubljenčke. Ob tem se seveda zahvaljujemo podjetju Talum d.d., ki je odstopilo zemljišče. Želim si, da bi tovrstnih projektov, katerih pobudniki so naši občani in kjer občina lahko nudi podporo v nabavi materiala, bilo čim več,” še nadaljuje.

Izgradnjo parka so z svojo prisotnostjo ob otvoritvi podprli tudi Pasja šola ALFAKAN, trgovina za male živali PET HOUSE SONNY PTUJ in pasja šola SA- NU. S predstavitvijo agillityja in igre s frizbijem so še dodatno popestrili dogodek. Predstavili pa so tudi osnove ustreznega obnašanja v pasjem parku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.