20:36, sob, 18. Maj

FOTO: Počivalšek si je na obisku v Halozah ogledal izvedene projekte LAS Haloze





Včeraj, 2. 3. 2022, si je na obisku v Halozah minister Zdravko Počivalšek ogledal izvedene projekte v sklopu Strategije lokalnega razvoja LAS Haloze v obdobju 2014-2020 ter načrte za naslednje obdobje.

LAS Haloze je ena izmed 37 lokalnih akcijskih skupin v Sloveniji (CLLD – Razvoj, ki ga vodi skupnost) in ena izmed 3.000 lokalnih akcijskih skupin na nivoju Evropske unije. Skupine delujejo na sedmih načelih LEADER. Eno izmed teh načel je pristop od spodaj navzgor za izvajanje lokalnih strategij. Kar pomeni, da deležniki na območju LAS sami predlagajo, izberejo in izvedejo projekte, ki so za območje najbolj pomembni za dosego zastavljenih ciljev strategije lokalnega razvoja LAS Haloze.

Vir: LAS Haloze

Pri enem izmed 35 članov zadruge vinogradniku Ivanu Kramerju si je minister ogledal postopek polnjenja z mobilno polnilno linijo Vinarske zadruge Haloze z.o.o.,so.p. (projekt CLLD ESRR). V nadaljevanju mu je predsednik zadruge Jožef Šmigoc skupaj s člani zadruge, ki deluje po načelih socialnega podjetništva, predstavil vizijo in idejno zasnovo za vzpostavitev Skladiščno distribucijskega centra za vina iz Haloz v poslovni coni v Podlehniku.

VIR: LAS Haloze

Župan občine Podlehnik Sebastian Toplak je predstavil Medgeneracijski urbani park (sof. CLLD, ESRR). Darinka Fakin, županja občine Majšperk, je ministru predstavila projekt Turistična destinacija Haloze (sof. CLLD, ESRR). Predstavniki LAS Haloze pa so ministru predstavili še druge projekte, ki se izvajajo na območju LAS Haloze Naša Drava (CLLD, EKSRP, 19.3) in Na(j)prej lokalno! (CLLD, ESRR, 19.3).

Vse fotografije: Minister Počivalšek si je na obsku v Halozah ogledal zaključene projekte LAS Haloze. Vir: LAS Haloze

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.