20:20, pet, 26. Apr

FOTO: Pridobili gradbeno dovoljenje za novo telovadnico v Selnici ob Dravi





V Selnici ob Dravi so pridobili gradbeno dovoljenje za novo športno dvorano, je na Facebooku sporočila županja Vlasta Krmelj.

Zgradili jo bodo na mestu, kjer je sedanja šolska telovadnica, stara skoraj 50 let. Kdaj bodo stekla gradbena dela, še ni znano, saj zanje v občini še nimajo denarja. Kljub najprej previsokim ponudbam gradbincev pa naj bi jeseni začeli graditi nov vrtec.

Pri vrtcu so imeli nekaj težav, saj so vse prejete ponudbe na javnem razpisu za izvajalca gradbenih del presegale zastavljene finančne okvirje. “Po ponovljenem razpisu smo dosegli znižanje investicije in izbrali izvajalca. Predvidoma 27. septembra bomo podpisali pogodbo o izvedbi. Dela naj bi začeli še to jesen,” je za STA povedala županja Vlasta Krmelj.

Novi vrtec z 11 oddelki bodo gradili za osnovno šolo, kar pomeni, da bo bolj odmaknjen od glavne ceste kot sedanji.

Nedaleč stran nameravajo postaviti novo športno dvorano z nekaj več kot 3200 kvadratnimi metri uporabne površine. “Imela bo možnost delitve na tri dele. V delu bodo tri etaže, kjer bodo poleg garderob in servisnih prostorov še večji prostori za fitnes, karate ali plesne vaje,” je pojasnila županja.

V dvorani bo okoli 300 sedežev za gledalce. “Velikost dvorane omogoča izvedbo tekem rokometa, košarke ali odbojke tudi na mednarodni ravni. V načrtovanje je bil vključen naš Forum za šport, v katerem so športniki, ki so tekmovali na najvišjih nivojih, in ti so dajali smernice, da bi bila dvorana čim bolj večnamenska,” je povedala Vlasta Krmelj.

Staro telovadnico poleg Osnovne šole Selnica ob Dravi bodo porušili. Investicija je ocenjena na okoli pet milijonov evrov.

“Ker trenutno začenjamo gradnjo vrtca, za telovadnico še nimamo zaključene finančne konstrukcije. V prvi fazi bomo iskali zasebnega partnerja, ki bi investiral, in upamo, da bi lahko del sredstev pridobili s strani države, če bo ta imela razpise, kot je bilo obljubljeno. Poziv zasebnim interesentom bomo objavili 1 . oktobra,” je napovedala županja.

V občini so letos zgradili pohodno pot ob glavni cesti, s čimer je za pešce varnejša pot med Selnico in Falo. Na občini so izračunali, da se po državni cesti skozi njihove kraje med tednom pelje vsako uro skoraj 20 težkih tovornjakov oziroma vlačilcev, zato je bila ureditev varne pohodne poti za pešce nujna.

Še vedno pa občani in občanke čakajo na izgradnjo kolesarske poti med Selnico in Mariborom. “Za kolesarsko pot še vedno čakamo potrditev sprememb občinskega prostorskega načrta. Projektiranje smo že začeli in upamo, da bo do pomladi projekt pripravljen, da bi lahko začeli urejanje,” je dodala županja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.