16:40, pon, 29. Apr

FOTO: Uspešna trgatev potomke Stare trte na Vurberku ter zaključek Likovne kolonije





Minulo soboto sta se na Vurberku odvili razstava Likovne kolonije in trgatev stare potomke.

Branko Polanec, predsednik Turističnega društva Vurberk, nam je povedal, da so na razstavi na ogled postavili 58 likovnih del, ki jih je ustvarilo 55 umetnikov. “Med udeleženci so bili tudi člani Medgeneracijskega centra iz Dupleka, ki so prav tako sodelovali na koloniji.”

Razstava bo na ogled tudi naslednjo soboto, ko se bo odvila podelitev priznanj Kosmatinec. Gre za akcijo »Urejenost stanovanjskih hiš in objektov v naseljih Vurberk, Krčevina pri Vurberku, Grajenščak in Gomila«, torej na območju treh občin; občine Duplek, občine Desternik in občine Ptuj, vsa naselja pa spadajo v faro Vurberk. Za dobro voljo, hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Dogodka se je udeležilo več kot 100 oseb, med njimi je bil tudi župan Mitja Horvat. Vsi umetniki so s strani TD dobili priznanja. Program je popestrila harmonikarka Nives Polanec iz Dvorjan. Članice Likovne sekcije TD Vurberk so pripravile pecivo, vinar Stanko Kurnik pa je pripravil degustacijo vin.

Po prireditvi se je odvila trgatev. “Z nami so bili člani Oltimer Duplek, ki so bili s svojimi 25 vozili prava popestritev dogodka, saj so ljudje občudovali njihova vozila,” je povedal predsednik. Skrbnik trte Maks Gajšek je nego pridno negoval, lani so pridelali 25 buteljk potomke stare trte. “Družno smo ugotovili, da je bil letnik vrhunski, tudi obilen. Letos je bilo žal zaradi toče in pozebe cca. polovica manj grozdja, verjetno bo tudi mošta manj.” Trta je letos dopolnila 18 let in po besedah Gajška dobro napreduje.

Nekaj foto utrinkov:

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.