10:44, čet, 2. Maj

FOTO: V Dupleku zaplavalo v mrzli Dravi kar 21 plavalcev in plavalk





Na prvi dan novega leta so v občini Duplek na Vurberški plaži plavali plavalci in plavalke, ki so tja prišli iz bližnje in daljne okolice.

Reka Drava je imel štiri stopinje Celzija, 18 plavalcev in 3 plavalk pa to očitno ni motilo. V njej so pustili lanske skrbi in si priplavali pogum za premagovanje letošnjih izzivov.

Šesti novoletni skok v Dravo. Vir: Društvo Ohranimo naravo čisto

“Na 6. novoletnem skoku v Dravo so sodelovali plavalci in plavalke iz Spodnjega Dupleka, Vurberka, Zgornjega Dupleka, Jablanc, Maribora, Poljčan, Voličine, Domžal, Bresternice, Pesnice, Ptuja, Makol in Laporja,” so zapisali na Facebook strani društva Ohranimo naravo čisto in dodali, da je bilo na obali približno 100 gledalcev,

“Na tem mestu se zahvaljujem za sodelovanje članom in članicam društva Ohranimo naravo čisto, vsem plavalkam in plavalcev ter vsem obiskovalcem. Prav tako pa tudi izkušenemu reševalcu iz divjih voda Juretu Čučku iz društva PureSport iz Ptuja,” je zapisal predsednik društva Ohranimo naravo čisto Borut Ludvik.

Šesti novoletni skok v Dravo. Vir: Društvo Ohranimo naravo čisto

Kot vsako leto je glavni namen dogodka privabiti na obalo reke Drave večje število ljudi in jim na kratko predstaviti pomen Drave za naše okolje, saj nam ta ne prinaša le poplav, ampak tudi veliko pozitivnega, česar vsi ne vidimo na prvi pogled. S tem namenom na vsakem Novoletnem skoku preberemo nekaj o naši najbližji reki, ki nam je v preteklosti oblikovala okolje, ki nam daje dobre pogoje za življenje in pridelovanje hrane, je še zapisal Ludvik. Tudi letos je bilo tako.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.