12:13, pon, 29. Apr

Gasilci z zahvalo lokalnim gostincem za toplo malico po nočnem gašenju na Pohorju





Izčrpno smo poročali o požaru, ki je pred dnevi zajel apartmaje na Pohorju. Na gašenju je sodelovalo kar več kot 90 gasilcev in zdaj so na družbenih omrežjih napisali tudi zahvalo lokalnim gostincem.

Na Facebook strani prostovoljnega gasilskega društva Bohova so namreč zapisali: “Posebej bi se ob tej priložnosti zahvalili lokalnim gostincem, ki so nam kljub zgodnjim jutranjim uram priskrbeli toplo malico – Gostilna Malajner, Domača pekarna Štern, Lapizzeta.”

Spomnimo … v torek ob pol devetih uri zvečer je na Hočkem Pohorju v občini Hoče – Slivnica zagorelo na apartmajskem objektu velikosti približno 25×10 metrov. Skupaj je posredovalo 91 gasilcev iz JZ GB Maribor in prostovoljni gasilci PGD Hoče, Bohova, Hotinja vas, Razvanje, Pekre, Radvanje ter Maribor – Studenci, kateri so požar omejili in pogasili.

Zahtevna intervencija

Požar je v celoti uničil mansardni del, delno pa so poškodovani tudi spodnje etaže, škoda se po nestrokovni oceni, ocenjuje na milijon evrov. Na kraju so bili prisotni tudi NMP Maribor, policista PP Rače, poveljnik CZ občine Hoče – Slivnica, župan občine Hoče-Slivnica in dežurni vzdrževalci ceste, saj je zaradi nizkih temperatur požarna voda pričela zmrzovati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.