02:51, sob, 27. Apr

Golob napovedal vlado s štirimi novimi resorji, naslednji teden bi lahko bila že znana imena ministrov





Robert Golob, Luka Mesec in Tanja Fajon so danes povedali, da so se dogovorili o razrezua ministrstev. Tega bodo predstavili organom svojih strank.

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je izjavil, da želijo v prihodnji vladi okrepiti štiri resorje na področjih podnebnih politik, medgeneracijske solidarnosti, digitalizacije in regionalnega razvoja, poroča Večer. Dejal je še, da so že v položaju, ko lahko odločajo tudi o imenih ministrov. Sicer se o imenih danes še niso pogovarjali, to naj bi naredili naslednji teden. Tako naj bi po njegovih besedah v sredo že lahko imeli sestavljeno ministrsko ekipo. 13. maja želijo imenovati predsedstvo novega sklica državnega zbora, novo vlado pa oblikovati do 3. junija. V sredo pa naj bi že bilo znano tudi, katera ministrstva bi bila združena, katera pa razdružena.

Tanja Fajon  je dejala, da želijo v vlado vstopiti iskreno in z najboljšimi ekipami.  Luka Mesec je prav tako potrdil, da pogovori tečejo v redu, dodal je še, da so se pogovarjali tudi o nakupu osemkolesnih oklepnikov boxer. Sedanji minister za obrambo Matej Tonin je namreč včeraj napovedal podpis pogodbe.  Mesec je dejal, da sedanja vlada nima mandata za te nakupe, niti da podpisuje pogodbe ali da daje kakršne koli nove zaveze Natu.

Golob je še dejal, da se je pogovarjal tudi s predstavniki strank LMŠ in SAB o vključevanju v novo vlado in da bodo v takem primeru, če bo do vključevanja prišlo, sodelovali kot del kvote Gibanja Svoboda.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.