21:36, pon, 29. Apr

Henkel Maribor nagradil mlade strokovnjake





Na slovesni prireditvi podelitve diplom, ki jo je gostila Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru, je Sklad Henkla Maribor že petindvajsetič nagradil najboljše zaključne naloge univerzitetnega, magistrskega in doktorskega študija kemije in kemijske tehnologije na mariborski univerzi. Polona Jalovec Borovnik, vodja kakovosti družbe Henkel Maribor, je avtorjem podelila denarne nagrade. Komisija je za najboljša dela ocenila diplomsko nalogo Nike Kučuk, diplomirane inženirke kemijske tehnologije (UN), magistrsko nalogo Veronike Furlan, magistrice kemije in doktorsko disertacijo dr. Annemarie Vujanović.

Vir: Henkel
Vir: Henkel

Komisija za izbor najboljših del ni imela lahkega dela, kar dokazuje vsebinsko kakovost del in veliko vloženega truda študentov in njihovih mentorjev. To potrjuje tudi izjava dekana prof. dr. Zdravka Kravanje, ki je na slovesnosti med drugim povedal: “Letos poteka že 25. podelitev nagrad Sklada Henkla Maribor najboljšim študentom Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Podpora iz industrije pomeni priznanje za študijska prizadevanja tako študentom kot tudi zaposlenim na  fakulteti. Pomeni tudi priznanje znanstveno-raziskovalnemu delu, kjer fakulteta dosega izjemne rezultate v svetovnem merilu glede znanstvenih objav, citiranosti in prejetih nagrad. Spremljanje svetovnih trendov in odprtost za nove ideje omogoča našim študentom pridobivanje širokega znanja. S prenosom znanja v prakso pa bodo svoje znanje še nadgradili ter tako uspešno nadaljevali in gradili svojo kariero.”
Ob podelitvi je Polona Jalovec Borovnik sporočila: “Zaključek študija je pomembna prelomnica v življenju. Tekom študija  pridobimo ogromno novih informacij in znanj, smo polni idej  in zelo pomembno pri tem je, da imamo vizijo, ki ji sledimo. Da tisto kar delamo, delamo s strastjo in entuziazmom in kar je najpomembnejše, da to prenašamo tudi na našo okolico. To namreč vodi k uspehu. Na naši poslovni in zasebni poti se je potrebno večkrat soočiti z različnimi izzivi. K uspešnemu reševanju le teh pripomorejo sodelovanje, ustrezna komunikacija, točno zastavljeni cilji, pozitiven odnos in kar je zelo pomembno – pogum. Kot je dejal že Aristotel: ˝Pogum je prva vrlina, ki omogoča vse druge vrline ! ˝ Znanje je na drugem mestu. Pogum je tveganje, ki ne pozna predvidevanj in varnosti, pa vendar gre za nekaj, kar je najpomembnejše za našo rast oziroma razvoj. V Henkel Mariboru, kjer letos obeležujemo 130 let razvoja in zgodovine mariborske tovarne, se tega dobro zavedamo, zato te vrline iščemo pri bodočih sodelavcih.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.