05:42, pet, 26. Apr

Iščejo kader: V Avstriji gradijo eno največjih proizvodenj na svetu, na Švedskem največjo v državi





“Za naše severne sosede Avstrijce izdelujemo eno največjih proizvodenj križno lepljenih plošč na svetu, “je dejal Gregor Ledinek, direktor podjetja Ledinek Engineering.

Drugi velik projekt izdelave tovarne pa delajo na Švedskem, kjer bo nastala največja tovrstna tovarna v državi. Podjetje Ledinek Engineering je najbolj celovit in kompleten proizvajalec linij za izdelavo lepljenih nosilcev in konstrukcijskega lesa na svetu. Delajo dolge proizvodne linije iz več povezanih strojev za obdelavo masivnega lesa. Njihove stranke s temi stroji naredijo sestavne dele za hiše, bloke, stolpnice, hale in podobno.

Vlaganje v razvoj

“Pri nas res veliko vlagamo v razvoj. V razvojnem delu dela skupno 70 oseb, od tega 24 samo v mehanskem delu in 30 v elektro delu,” je o tem, kakšne možnosti za razvoj in učenje imajo zaposleni pri njih, dejal Gregor Ledinek. Zato ne preseneča, da so njihovi zaposleni v razvoju eni najboljših kadrov na svetu. “Pri nas dnevno razvijamo nove stvari, smo kreativni ustvarjalci novih strojev, torej se zaposleni ne le nenehno učijo, ampak tudi razvijajo. Predvsem je pomembno, da soustvarjajo in tudi spoznavajo najboljše prakse v številnih tujih državah. Prav tako je možnost potovanja po vsem svetu,” je dodal direktor podjetja Ledinek Engineering, ki deluje v več kot 50 državah.

“Včasih je vsaj na našem območju veljalo prepričanje, da so v tujini boljše službe. Mi smo dokaz, da zaposleni radi delajo pri nas ne zgolj zaradi boljšega plačila, ampak tudi zaradi nenehnega razvoja, novih znanj in inovativnih pogledov na svetovni ravni,” še dodaja Gregor Ledinek, ki priznava, da je pridobivanje kakovostnega kadra še vedno problem.

Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije

V Avstriji sedaj delajo za podjetje Mayr-Melnhof Holz, kjer nastaja ena največjih proizvodenj križno lepljenih plošč na svetu. V teh povezanih proizvodnih linijah bodo tudi Ledinekovi stroji. Za švedsko podjetje Södra pa izdelujejo prav tako veliko tovarno s podobnimi proizvodnimi linijami. To bo največja tovrstna tovarna na Švedskem.

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering ima 29-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in patenta. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.