03:20, čet, 2. Maj

Iz ZDA čestitke novi slovenski vladi





Nova vlada premierja Roberta Goloba je po potrditvi v DZ prejela čestitke z ameriškega veleposlaništva v Sloveniji. “ZDA čestitamo predsedniku vlade Robertu Golobu in novi slovenski vladi ob potrditvi v parlamentu,” so zapisali. Veselijo se nadaljnjega prijateljstva in sodelovanja med državama.

“Kot tesni zavezniki se veselimo nadaljnje krepitve globalne varnosti in blaginje v okviru skupnih prizadevanj v zvezi Nato in mednarodnih organizacijah,” so med drugim zapisali na veleposlaništvu ZDA.

Kot so dodali, cenijo zavezanost Slovenije mednarodnemu redu, ki temelji na pravilih, in pozdravljajo kandidaturo Slovenije za sedež v Varnostnem svetu Združenih narodov.

Želijo si sodelovanja s Slovenijo

Ob tem so v čestitki spomnili na letošnjo 30. obletnico diplomatskih odnosov med državama in dodali, da se veselijo sodelovanja z novo vlado pri krepitvi odnosov na področju izobraževanja in kulture.

“Prav tako si želimo sodelovati s Slovenijo pri vračanju miru v Ukrajini ter krepitvi prizadevanj Ukrajine in držav Zahodnega Balkana pri nadaljnjem evroatlantskem povezovanju,” so še zapisali.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.