13:16, pon, 6. Maj

Janša na dimnik, pred novinarje in protestnike pa ne





Predsednik Vlade RS Janez Janša je ob obisku vlade v Zasavju med drugim splezal na najvišji evropski dimnik – trboveljski dimnik, ki velja za eno najbolj znanih trboveljski znamenitosti. Ni pa hotel odgovarjati na novinarska vprašanja.

Da so predstavniki vlade v Zasavju bili na več kot sto lokacijah in da so bili na voljo za odgovarjanje na novinarska vprašanja vsi ministri in sekretarji, razen predsednika vlade, poroča portal ZON – Zasavske onlajn novice. Zapisali so namreč, da so se obrnili na kabinet predsednika vlade s prošnjo, da bi Janša dal izjavo za njihov medij, pa jim prošnje niso uslišali. Usmerili so jih na javno tribuno v Delavskem domu v Trbovljah.

Včeraj zbrani protestniki iz Zasavja in okolice

Pred javno tribuno pa so se tam zbrali protestniki, ki so zahtevali odstop vlade. Zasavci so sicer razočarani, ker naj bi jih vlada kar 18 mesecev ignorirala. Protestniki so bili tako iz Trbovelj, Zagorja in Hrastnika. Nekateri pa naj bi prišli tudi od drugod, so zapisali na ZON-u.  Slišati je bilo vzklike: “Lopovi, lopovi ..” in “Ne boste nas zapirali, nam kradli svobodo.”

Protestniki v Trbovljah pred tribuno Vlade RS. Vir: Facebook, Aleš Leko Gulič
Protestniki v Trbovljah pred tribuno Vlade RS. Vir: Facebook, Aleš Leko Gulič

Želeli so ustaviti premierja, a tega so po skrivni poti spravili v dvorano. DDT ima namreč več vhodov, tudi podzemne. Večina protestnikov je mirno izražala mnenje. Eden od medijev je zapisal, da naj bi zvečer protestniki metali tudi granitne kocke, a ZON poroča, da ni bilo tako.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.