02:22, sob, 27. Apr

Kako sodelovanje vidita mariborska poslanca Lena Grgurevič in Dejan Kaloh?





Poslanka Lena Grgurevič iz Gibanja Svoboda in Dejan Kaloh iz SDS sta se pred dnevi znašla na bojni nogi.

Konec mesec maja so na seji DZ ustanovili parlamentarna delovna telesa. Odboru za pravosodje predseduje Lena Grgurevič. Dejan Kaloh je Grgurevičevi očital, da je nespoštljiva do poslanskih kolegov ter, da na pozna poslovnika pri vodenju odbora. Zato smo oba akterja povprašali po njunih komentarjih na omenjeno situacijo.

Dejan Kaloh: “Grgurevičeva se je blamirala, ko je delila opomine”

“Ga. Grgurevič naj si najprej dobro prebere poslovnik DZ, zlasti del o vodenju sej delovnih teles. Ne gre za neprizanesljivost, gre za korektno obravnavo vseh poslancev, ki mora biti v skladu s poslovnikom. Grgurevičeva se je dodobra blamirala, ko je na hearingu kandidatke za pravosodno ministrico delila opomine, kar je unikum na zasliševanjih kandidatov za ministre. S svojim obnašanjem Grgurevičeva kaže na to, da je negotova v svoje delo predsednice Odbora za pravosodje in ga posledično ne obvlada. Prejšnji predsednik Odbora za pravosodje, g. Blaž Pavlin, je bil do vseh poslancev (pa naj so bili iz vrst koalicije ali opozicije) korekten in jih je tudi enako obravnaval, zato naj si Grgurevičeva urgentno pogleda kakšno sejo pod vodstvom g. Pavlina in naj se od njega kaj nauči,” je na naša vprašanja odgovoril Dejan Kaloh.

Lena Grgurevič: “Način mojih ravnanj in postopanj v državnem zboru določa ustava”

“Nisem zasledila, kje je poslanec Kaloh kaj zapisal o meni, v medijih, ki jih sama spremljam, nisem ničesar zasledila, a zna biti, da ne bereva istih. Sem pa slišala, da me je žalil na družbenem omrežju Twitter, katerega sama ne uporabljam, ker za to nimam ne časa in ne volje, sploh glede na nivo komunikacije. Sicer pa način mojih ravnanj in postopanj v državnem zboru določajo ustava, zakoni in pa tudi Poslovnik Državnega zbora, ki jasno določa postopek, po katerem morajo poslanci izvrševati svoje pravice in dolžnosti. Po stroki sem pravnica, opravljen imam pravniški državni izpit, več let pa sem na kazenskem oddelku sodišča vodila postopke oprave posameznih preiskovalnih dejanj, pri čemer sem vse udeležence postopka obravnavala povsem enakopravno. Oddelek je na državnem nivoju dosegal odlične rezultate, tudi zato, ker smo striktno sledili določbam procesnega prava. Enako prakso bom nadaljevala ob vodenju delovnega telesa, kateremu predsedujem, ob pričakovanju, da poslanci kot najvišji državni funkcionarji znajo in zmorejo razumeti procesne določbe in jih spoštovati. Čas je, da se razpredanja, ki ne sodijo na sejo delovnega telesa, v skladu z določbami pravilnika prekinejo in da odbor učinkovito opravlja naloge, za katere je ustanovljen in za katere smo poslanci plačani,” pa je sporočila Lena Grgurevič.

Vidita možnost sodelovanja za dobrobit Maribora?

“Grgurevičeva naj se najprej nauči občečloveških vrednot vzajemnega spoštovanja, pusti ob strani svojo sovražnost do političnih konkurentov, šele nato bodo vzpostavljeni pogoji za sodelovanje, tudi za dobrobit Maribora,” je o možnosti sodelovanja povedal Dejan Kaloh. Lena Grgurevič pa: “Sicer pa smo v stranki Gibanje Svoboda naklonjeni vsem dobronamernim in kakovostnim idejam, ne glede na to, kdo je njihov pobudnik. Verjamemo namreč, da vsi pošteni ljudje sledijo istim temeljnim vrednotam in ciljem, ki bi nas morale družiti. Z vsemi ljudmi dobrih namenov bom zato zmeraj z veseljem sodelovala. In obratno, seveda.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.