15:58, tor, 30. Apr

“Ker je solata domača, mora biti zastonj,” je rekel gost, ko so mu v restavraciji izstavili račun za kosilo





“Danes sem imel spet en zaplet,” so začeli izpoved na Slovenia Eco Resort po tem, ko sta se gosta v njihovi restavraciji pritožila, da bi morala biti solata, pridelana na njihovem vrtu, brezplačna.

Starejši par gostov je dejal pri izstavljanju računov za kosilo, da bi moral biti krožnik sveže solate brezplačen, ker je z domačega vrta. Pa so mu odgovorili, da letos ne bo možno in da je lahko tako naslednje leto, če bosta gosta naslednje leto prevzela vrt. In da je potem lahko celo leto domača solata brezplačna. Sprva sta bila oba navdušena, potem pa ne več, ko so jima povedali, da za svoje delo ne bi bila plačana. Navdušenje je splahnelo. “Zastonj pa jaz ne bom delal,” je odgovoril moški, ženska pa tudi ni hotela. In temu je nato sledila razlaga, da solate, ki se jo pridela na domačem vrtu, v restavraciji ne moreta dobiti, ne da bi zanjo plačala, saj nekdo skrbi za vrt in prideluje zelenjavo.

“Zdaj pa vi meni povejte, ali je ta solata, zato, ker je domača, manjvredna ali, tako kot je gospod mislil, ničvredna? A je delo kmeta res ničvredno?” sprašujejo na Slovenija Eco Resort. Pa tudi, ali se res deli delo nekoga na večvredno, od vseh drugih pa na manjvredno ali ničvredno. Ob tem poudarjajo: “Jaz mislim, da je tole več vredno kot pa solata iz magazina!” Torej domača solata z vrta vredna več kot solata iz trgovine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.