17:41, sre, 8. Maj

Lani v Europarku še več obiskovalcev





Nakupovalno središče Europark Maribor, ki te dni obeležuje 14. obletnico poslovanja, beleži 3,5-odstotno letno rast prihodkov, povečuje se tudi število obiskovalcev. V preteklem letu jih je bilo več kot sedem milijonov, je na današnji novinarski konferenci povedala vodja centra Simona Mandl.

getfoto2

V letošnjem letu pričakujejo še boljše rezultate. “V juliju se je rast prihodkov še nekoliko povečala in trenutno rastemo za 3,7 odstotka. Verjamemo, da se bomo letos približali vsaj 7,1 milijona obiskovalcem,” je še povedala Mandlova.

Konec avgusta bodo v Europarku začeli s pripravljalnimi deli sanacije strehe, na kateri je tudi del parkirišča. Investicijo ocenjujejo na 1,5 milijona evrov.

Že to soboto bodo v Europarku obeležili 14. obletnico obstoja. Ves dan se bo v nakupovalnem središču z več kot 120 prodajalnami in lokali odvijal zabaven program, pri nakupih pa bodo obiskovalci deležni 14-odstotnega popusta.

Europark Maribor sodi pod okrilje družbe Spar European Shopping Centers (SES) s sedežem v Salzburgu, kamor sodi trenutno 24 velikih nakupovalnih središč v Avstriji, Sloveniji, Italiji, na Madžarskem in na Češkem. V Sloveniji so poleg mariborskega v tej mreži še Citypark Ljubljana, Citycenter Celje in Center Interspar Vič.

“Imamo jasno začrtano strategijo, ki pomeni biti prvi v panogi ter aktivno iskati nove trgovinske partnerje, ki so zanimivi kupcem in prinašajo našim centrom konkurenčno prednost in dodano vrednost,” je povedal vodja SES nakupovalnih središč Boštjan Brantuša. Po njegovih besedah ima največjo rast prihodkov med slovenskimi SES nakupovalnimi središči prav mariborski Europark, med kupci pa niso le Slovenci ampak tudi Avstrijci in Hrvati.

Na kritike, da zaradi Europarka propadajo prodajalne v središču Maribora, Mandlova odgovarja, da nakupovalno središče služi ne le potrošnikom ampak tudi mestnemu jedru, tamkajšnjim institucijam in bližnjemu Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor, nenazadnje z možnostjo brezplačnega parkiranja. “Europark je tudi eden izmed največjih zaposlovalcev v Mariboru. Pod našo streho zaposlujemo več kot tisoč ljudi,” je dodala.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.