11:52, sob, 20. Jul

Leben ponudil odstop, Šarec bo odločitev sporočil popoldne

Premier Marjan Šarec bo danes ob 16. uri javnosti sporočil svojo odločitev glede ponujenega odstopa ministra za okolje in prostor Jureta Lebna. Doslej se o očitkih glede naročila makete drugega tira, ki letijo tudi na Lebna, Šarec še ni jasno izrekel, saj je menil, da gre predvsem za “stvar SMC iz prejšnjega mandata”.

sarecPremier je konec tedna ob robu vrha EU in Arabske lige dejal za TV Slovenija, da verjame presoji predsednika SMC Mira Cerarja, ki je dejal, da ministru iz njegove stranke zaupa. Dodal je, da gre predvsem za stvar SMC.

Sedaj pa se je Leben odločil, da Šarcu ponudi svoj odstop, saj ne želi, da bi ga pri izvajanju njegovega dela in poslanstva oviral dvom, ki se je umetno zasejal glede makete.

Prepričan je, da je projekt drugi tir kot državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu vodil dobro, zakonito, v skladu s pristojnostmi ter predvsem z veliko mero odgovornosti. “Ker verjamem v ekipno delo, sem zaupal tako nadrejenim kot podrejenim, da ravnajo po enakih etičnih načelih kot jaz sam. Upam, da bo policijska preiskava dokazala, da imamo v tej zgodbi čisto vest prav vsi,” je zapisal.

Projekt drugi tir v minulih dneh in tdnih javnost razburja predvsem zaradi makete, ki jo je prejšnja vlada predstavila marca lani. Leto dni pozneje so se namreč v medijih pojavila dopisovanja tedaj odgovornih za projekt, ki nakazujejo, da je bil posel z maketo dogovorjen vnaprej.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.