05:16, sob, 27. Apr

Ledinek v Franciji pričenja z izdelavo največje kompletne linije križno lepljenih plošč





Podjetje Ledinek, ki je najbolj inovativno podjetje na področju izdelovanja strojev za obdelavo lesa, pričenja z načrtovanjem največje kompletne linije križno lepljenih plošč (CLT) v Franciji.

Gre za švicarsko podjetje Schilliger Bois SAS, za katerega bo Ledinek izdelal in zmontiral proizvodno linijo ob reki Ren. Proizvodna zmogljivost bo približno 80 m³ na izmeno, začetek obratovanja nove linije pa je predviden v drugi polovici prihodnjega leta. »Ponosni smo, da nam je podjetje Schilliger Bois SAS zaupalo izdelavo celotne linije na območju, kjer ima tudi svojo žago. S to linijo bomo implementirali tudi nove koncepte, ki so najbolj edinstveni do sedaj,« je povedal Robert Mlinarič, vodja prodaje pri podjetju Ledinek.

Izredno zmogljiv stroj

Z novo linijo bo švicarsko podjetje lahko obdelovalo različne kakovosti lesa, izredno zmogljiv stroj za vzdolžni spoj linija pa bo zagotovil do 20.000 m lamel na izmeno.

Pri podjetju Ledinek poudarjajo, da gradnja lesenih objektov raste tako v Švici kot tudi v Franciji, Nemčiji, Avstriji ter drugod po svetu. Sicer pa so v Nemčiji ravnokar zaključili največjo celovito linijo za izdelavo križno lepljenih plošč, medtem ko v Avstriji gradivo največjo proizvodnjo na svetu, na Švedskem pa največjo v državi.

Imajo že 30-letno tradicijo

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering letos beleži 30-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.