17:35, pet, 3. Maj

Levica se je odločila, da gre na volitve za predsednika s svojim kandidatom





Svet stranke Levica je na današnji seji za kandidata Levice za predsedniške volitve z veliko večino potrdil Miho Kordiša.

Kot so sporočili iz stranke, verjamejo, da bo Miha Kordiš dobro predstavljal vrednote Levice ter kot kandidat in predsednik zagovarjal pravice malega človeka in vseh tistih, katerih glas danes v slovenski družbi ni slišan: “Naš cilj na predsedniških volitvah je premakniti polje debate nazaj proti levemu polu in nazaj k pravim vprašanjem. To so točno tisti vidiki, ki jih v zadnjih dveh mandatih na položaju predsednika republike ni bilo.”

Miha Kordiš: “Za predsedniške kampanje smo vajeni, da so izpraznjene vsebine in pričakovanj, da naj bi predsednik zastopal čisto vse. V Levici v kampanjo vstopamo, da to spremenimo. Ne potrebujemo še enega predsednika za korporacije, za banke, za vojaško industrijo, za zavarovalnice, za lobije ali za svojo lastno podobo na družbenih omrežjih. Predsednik mora biti glas ljudi. Predsednik mora spregovoriti za javno zdravstvo, za stanovanja, za domove starejših in za okolje. Za delavce na minimalni plači. Medicinske sestre. Trgovke. Prekarce. Mlade brez strehe nad glavo. Upokojence, ki se sprašujejo, kako s kurjavo čez zimo. Kandidaturo sprejemam zato, da spregovorim za delovne ljudi.”

Levica se prvič podaja na predsedniške volitve

Asta Vrečko: “V stranki smo opravili temeljito in produktivno razpravo ter se odločili, da za predsedniškega kandidata predlagamo Miho Kordiša. Predlogi za njegovo kandidaturo so prišli s terena.”

V stranki so sklenili, da se prvič udeležijo volitev za predsednika republike, ker v teh negotovih časih menijo, da Slovenija potrebuje predsedniškega kandidata, ki bo zagovarjal družbo po meri človeka in se jasno opredelil do ključnih družbenih vprašanj: “K tej odločitvi nas je napeljala tudi dosedanja razprava v povezavi s prihajajočimi volitvami, v kateri se je pokazal jasen prostor za kandidata, ki bo predstavljal levi del volilnega telesa.”

Vodja poslanske skupine Matej Tašner Vatovec je povedal: “Danes sem zelo vesel, ker je svet stranke potrdil Miho za predsedniškega kandidata. Če govorimo o funkciji predsednika republike kot o moralni avtoriteti, se moramo spomniti, da je temelj moralne avtoritete solidarnost. Po osmih letih vsakodnevnega dela z Miho lahko zatrdim, da je eden od ljudi, ki z vsem srcem bijejo za to solidarnost. Ki je zelo občutljiv za vse nepravičnosti, ki se dogajajo v družbi. In mislim, da je zato najbolj primeren za to, da postavi vlogo predsednika, ki bo znal opozoriti, ko se dogajajo krivice in nepravilnosti.“

Miha Kordiš kot glas malega človeka

Politični prostor je odprt za kandidata, ki bo v času draginje kot predsednik države postavil v ospredje socialno pravičnost, zagovarjal varovanje okolja in si prizadeval za jasno mirovniško mednarodno politiko.

Miha Kordiš bo predsednik, ki bo govoril v imenu vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, ki niso slišani, zagotavljajo. Predsednik, ki bo v javnosti zagovarjal vrednote in pravice delovnih ljudi in drugih družbenih skupin, ki so odrinjene na obrobje, ter se zavzel za pravico do čistega okolja. Predsednik, ki bo jasno povedal, da težave, s katerimi se soočamo, niso prisotne le v naši državi, temveč gre globalne probleme, ki jih je treba preudarno reševati v mednarodnem političnem prostoru.

Luka Mesec: “Levica je bila pred osmimi leti ustanovljena točno tukaj v Španskih borcih z zelo jasnim namenom: kot stranka, ki bo zagovarjala interese medicinske sestre, učitelja, šoferja, snažilke. S svojim delom smo ves čas dokazovali to poslanstvo in enako velja ob vstopu v vlado. Upam si trditi, da je Levica prijetno presenečenje te koalicije. In upam si trditi, da bo Miha Kordiš prijetno presenečenje teh volitev.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.