20:38, tor, 21. Maj

Likovni potencial je več kot viden v ruškem Društvu upokojencev





Včeraj je v prostorih društva upokojencev Ruše potekala razstava slik, ki so nastale izpod rok ljubiteljskih umetnikov Likovne sekcije DU Ruše. Kot motiv so tokrat uporabili predvsem naravo, v različnih tehnikah slikanja – od akvarela, akrila, slikajo tudi na karton, platno, ter tudi slikanja na papir.

Kot so nam povedali, so v društvu aktivni vsak teden, kjer se dobijo v poznih popoldanskih urah, in kjer svoje ideje, misli, čustva, doživetja izlijejo na papir. Seveda pa ne manjka kramljanja, dobre volje ter druženja. Tako preživijo svoj prosti čas.

Njihov mentor Ervin Kralj, jih na njihovi likovni poti spremlja že dve leti. Pravi, da so rezultati njihovega truda in ljubezni do slikanja vidni, vsako leto bolj. Njegova naloga je predvsem, da jih usmerja v likovnem izražanju, nauči prvin, metod ter tehnik slikanja.

Razstavo slik pa je zaznamoval poseben jubilej. Članica Anica Jugolič iz likovne sekcije DU Ruše praznuje 15. obletnico delovanja v sekciji in likovnega ustvarjanja. Ob tej priložnosti ji je priznanje in zahvalo izrekla podpredsednica društva Draga Fabjan.

Program pa so popestrili tudi nastopajoči, med katerimi smo lahko prisluhnili našim najmlajšim in recitacijam Gašperja Klančnika.

DU RUŠE RAZSTAVA SLIK (5)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.