21:50, pet, 10. Maj

Lista kolesarjev in pešcev zbira podpise





V Mariboru je Lista kolesarjev in pešcev začela zbirati podpise za nastop na lokalnih volitvah. Za cilj so si zadali osvojiti najmanj en glas v Mestnem svetu. Do 10. septembra bodo morali zbrati 407 overjenih podpisov volilcev, da bodo pridobili možnost za nastop na volitvah.

Danes so na na novinarski konferenci pobudnik Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar in sopobudnika Andrej Žižek in Petra Greiner podali razloge zakaj se z listo podajajo na volitve. Kot so dejali je njihov osnovni namen ustvariti boljše pogoje za prebivalce, predvsem kolesarje in pešce. Rotar pa je k temu dodal: “Želimo si kvalitetno infrastrukturo, pametne prometne režime in premišljene posege v prostor, ki bodo mestu dajali urbani značaj ter pozitivno vplivali na razvoj lokalne skupnosti. Maribor si predstavljamo kot pomembno urbano središče v severovzhodni regiji, ki ne bo zgolj skupek razdrobljenih primestnih naselij, ampak bo uspešno povezoval mesto z zaledjem.” K temu pa dodal: “Rešitve ne vidimo zgolj v tujih investitorjih, temveč v razvoju lastnih potencialov. Mesto lahko naredi ljudi srečnejše in jim da občutek dostojanstva.”
lkp1
“Pobudo za ustanovitev Liste kolesarjev in pešcev smo zagnali posamezniki iz vrst civilne družbe, nevladnih organizacij in meščanov, ki smo jih s svojim delom delom že do sedaj pripomogli k ustvarjanju boljših pogojev za prebivalcev”, so bili enotni vsi trije pobudniki Liste kolesarjev in pešcev.

Kot so povedali, želijo nastopiti na lokalnih volitvah 2014 in si v prihodnjem mandatu zagotoviti najmanj en sedež v Mestnem svetu Mestne Občine Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.