01:06, sob, 4. Maj

VIDEO: Marjan Šarec: “Skupni cilj je, da sedanja opozicija dobi dovolj glasov, da bo lahko tvorila naslednjo vlado”





Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je po današnjem kongresu v Mariboru izpostavil, da pri volitvah ciljajo na to, da bo imela opozicija dovolj glasov, da bo lahko tvorila naslednjo vlado.

Šarec je ob koncu kongresa povedal, zakaj so se odločili, da se kongres odvije prav v Mariboru. “Ker menim, da smo stranka za celo Slovenijo in je prav, da na simbolični ravni pokažemo, da se ne držimo samo Ljubljane, ampak gremo tudi naokrog. Maribor kot drugo največje slovensko mesto si to zasluži.” Izpostavil je še, da je Maribor Maistrovo mesto in da je Rudolf narodni heroj.

Vlada mora imeti podporo v državnem svetu

Povedal je še, da imajo 82 kandidatk in kandidatov, da ciljajo na najboljšo uvrstitev. Pa tudi, da ni nikoli napovedoval rezultatov v politiki. Poudaril je, da je “skupni cilj, da sedanja opozicija dobi dovolj glasov, da bo lahko tvorila naslednjo vlado. Za naslednjo vlado pa je bistveno, da ima dovolj veliko podporo v državnem zboru, da se ne bi ukvarjala z vsakim glasom posebej, da se ne bo predolgo usklajevala, ampak da bo lahko takoj zagrizla v delo v pereče probleme, ki jih zdaj imamo.”

S sedanjo opozicijo imajo podpisan sporazum. Pravi pa še, da se bodo “povezovali z vsemi tistimi, ki delijo naše vrednote, ki razmišljajo, tako kot mi razmišljamo, proevropsko in proslovensko, predvsem pa, da v Sloveniji ponovno zavlada demokracija.”

Vzpostaviti samooskrbne pokrajine, kjer se lahko odloča

Kar se tiče decentralizacije, pa je izpostavil, da je treba najprej vzpostaviti pokrajine, ki bodo dovolj močne, da bodo samooskrbne. Meni, da brez pokrajin ne more biti regionalizacije. Zato je zanj pomembno, da imajo pokrajine pravno formalno moč. Pravi, da bo potem Slovenija zaživela lažje, “ker recimo Maribor bo neko središče že samo po sebi, pravno formalno, in ne bo dilem Ljubljana da, Maribor ne ali obratno, ampak želimo s pokrajinami dati moč Mariboru in drugim regionalnim središčem, da začnejo izvajati resnično vse tiste servise za državljane, ki jih ti potrebujejo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.