03:34, čet, 9. Maj

Marprom sprejel ponudbo Leitnerja za gradnjo vmesne postaje gondole, dela bi se lahko začela že letos





Javni holding Maribor je v imenu upravljavca žičniških naprav na Mariborskem Pohorju Marprom po dodatnih pogajanjih sprejel ponudbo italijanskega podjetja Leitner, ki se je edini odzval na javni razpis za dobavo, montažo in izgradnjo srednje postaje krožno-kabinske žičnice, je razvidno s portala E-naročanje.

Novembra so 2,46 milijona evrov visoko ponudbo Leitnerja formalno zavrnili s pojasnilom, da je ta nekoliko presegla zagotovljena sredstva za izvedbo projekta in da se bodo z omenjenim podjetjem še pogajali. Pogajanja so zdaj obrodila sadove, saj končna ponudba znaša 2,43 milijona evrov.

Pogodba za sofinanciranje

Vodstvi holdinga in Marproma sta sicer že sredi novembra z gospodarskim ministrstvom podpisali pogodbo za sofinanciranje posodobitve žičniških naprav in druge infrastrukture na Mariborskem Pohorju in Arehu. Načrti poleg vmesne postaje gondole vključujejo še novo štirisedežnico Ruška, tri gibalne parke, tri dodatne kolesarske proge in progo za gorske gokarte, pa tudi zamenjavo blagajne za prodajo kart.

Vrednost omenjenih naložb je blizu 7,5 milijona evrov, od tega je bilo odobreno sofinanciranje s strani ministrstva v višini nekaj manj kot šest milijonov evrov, ostalo pa bosta prispevala Mestna občina Maribor in Marprom.

Gradbena dela bi tako lahko začeli še letos

Na lokaciji vmesne postaje krožne kabinske žičnice trenutno so doslej izvedli geološke raziskave in čiščenje terena, s čimer so se pripravili na začetek del. Gradbena dela bi tako lahko začeli še letos, prihodnje leto spomladi pa naj bi začeli montažo konstrukcije vmesne postaje. Urejati pa so začeli tudi novo smučarsko progo pri Špelcinem logu, ki bo v prihodnje veljala kot rezervna proga za Zlato lisico.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.