16:45, čet, 2. Maj

Ministri SD prisluhnili županom in podjetnikom Spodnjega Podravja





Predsednica SD Tanja Fajon se je minuli konec tedna udeležila delovnega obiska na Ptuju. Obisk se je končal z okroglo mizo s podjetniki Spodnjega Podravja, na kateri so se dotaknili energetske krize, pomanjkanja kadrov, naložbenih sredstev ter razpisov za nepovratna sredstva, pred tem se je del ekipe srečal še z župani, so sporočili iz SD.

Obiska, ki ga je gostila županja Ptuja Nuška Gajšek, sta se poleg Fajonove, ki je tudi ministrica za zunanje zadeve, udeležila še dva ministra iz strankine kvote, za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han in minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksander Jevšek, poleg njiju pa še poslanec Evropskega parlamenta Matjaž Nemec ter poslanca SD Jani Prednik in Damijan Zrim.

Ministrska ekipa je najprej obiskala družbi Talum in Perutnino Ptuj, ki sta predstavili svoje poslovanje, ključne dosežke in prioritete. Prva je zelena preobrazba. Soočajo pa se tudi z izzivi energetske krize in birokratskimi ovirami. Minister Han je ob tem izpostavil, da bo vlada sledila pričakovanjem gospodarstva, so v SD zapisali v sporočilu za javnost in dodali Hanovo obljubo: “Pomagali bomo reševati težave in sledili vašim predlogom, saj je gospodarstvo motor naše države.”

Jevšek se je srečal z župani Spodnjega Podravja in jim povedal, da je partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo usklajen z Vzhodno in Zahodno kohezijsko regijo Slovenije. Predstavil je pristop ministrstva v smeri sodelovanja z regijama in lokalnimi skupnostmi pri uspešnem zaključevanju aktualnih projektov in pri pripravi projektov za naslednje finančno obdobje.

Obisk vodstva Socialnih demokratov se je zaključil z okroglo mizo, na kateri so se ministri SD skupaj s podjetniki Spodnjega Podravja dotaknili perečih aktualnih razmer. Fajonova je ob tem izpostavila pomen gospodarske diplomacije, ki je nujna za še uspešnejše poslovanje in razvoj slovenskih podjetij v povezavi s tujino, so navedli.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.