17:51, pon, 29. Apr

Mnogim je pomagal, zdaj odhaja v zasluženi pokoj: “Te odločitve nisem sprejel zlahka.”





Marko Juhant, specialni pedagog za področje obnašanja, čustvovanja in osebnosti, se s prvim aprilom odpravlja v pokoj, je sporočil preko Facebooka.

Marko Juhant je avtor več knjig o vzgoji otrok. Bil je tudi ravnatelj.  Mnog starši so pri njemu iskali nasvet, pomoč, ko so se znašli v situaciji, v kateri niso vedeli, kako bi šli naprej pri vzgoji in kako bi popravili, da bi bila vzgoja nato boljša in bolj učinkovita.

Svoji sledilcem je tako zapisal: “Spoštovani starši, svetovalne delavke in delavci, učiteljice in učitelji, gospa ravnateljica in gospod ravnatelj, direktorji in strokovni delavci CSD, s hvaležnostjo in z malo nostalgije sporočam, da sem se odločil začeti novo poglavje v življenju in se umikam v pokoj. Tako po 1. aprilu ne bom več deloval v pedagoški stroki s predavanji ali svetovanji. Prav tako ne bom več pomagal reševati bolj ali manj urgentnih situacij v družinah in institucijah.”

A vseeno bodo še vedno dostopne vsebine, s katerimi se je ukvarjal: “Moje znanje in izkušnje boste lahko našli v elektronski obliki na naslovu Vzgoja.si, (podjetje WCC d.o.o., Ljubljana, e: info@vzgoja.si, t: 041 453 555), ki v sodelovanju z mano pripravlja konkretne rešitve za mnoge vzgojne in učne situacije. Zbirka gradiv je ogromna in kvalitetna ter dostopna tudi za kolektive, ne le posameznikom.”  Zapisal je še, da se knjige in priročnike še vedno občasno tiska.

“Delo z vami je bilo zame izjemno izpolnjujoče. Skozi leta smo doživeli mnoge uspehe in premagali različne izzive, zaradi česar te odločitve nisem sprejel zlahka. Izkušnje, ki smo jih doživeli skupaj, so bogatile moje poklicno in osebno življenje. Zahvaljujem se vam za zaupanje in podporo skozi leta ter se s ponosom spominjam skupnih zgodb. V novo obdobje vstopam z občutkom hvaležnosti za tisto, kar smo dosegli in z optimizmom glede prihodnosti,” je zapisal Marko Juhant na koncu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.