15:23, sob, 11. Maj

Mobilna aplikacija »Izboljšajmo Maribor«





Mestna občina Maribor je v okviru evropskega projekta UPSIDE vzpostavila spletno mesto in mobilno aplikacijo »Izboljšajmo Maribor«. S tem želi prebivalcem in obiskovalcem mesta ponuditi možnost, da aktivno sodelujejo pri izboljšanju mesta na vseh področjih, od urejenosti okolja do prometa, izobraževanja, sociale, kulture, športa in drugih za občane pomembnih področjih.

IzboljsajmoMaribor_Logo_CMYK.cdr

Osnovni namen aplikacije »Izboljšajmo Maribor« je olajšati občanov stik z lokalno skupnostjo, saj storitev s pomočjo sodobne tehnologije omogoča enostavno posredovanje pobud in vprašanj, ki se nanašajo na življenje v Mestni občini Maribor ter prejemanje odgovorov nanje. S projektom, ki je nastal v partnerstvu z organizacijami iz Nemčije, Švedske, Nizozemske in Estonije in je sofinanciran s sredstvi Evropske komisije, je Mestna občina Maribor naredila še en korak naproti vzpostavitvi trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja participacije občanov v mestu Maribor.

Storitev »Izboljšajmo Maribor« na enem mestu omogoča spremljanje in oddajo pobud ter vprašanj Mestni občini Maribor, njenim uradom, zavodom in javnim podjetjem. Namenjena je predvsem sodelovanju in dialogu v obliki informiranja in izobraževanih vsebin in ne nadomešča upravnih postopkov, ki jih vodijo pristojni organi in so določeni z veljavnimi zakoni. S pobudami, ki jih bodo uporabniki posredovali preko aplikacije »Izboljšajmo Maribor«, bodo pripomogli skupnosti soočati mnenja in opozarjati na problematiko, ki je po njihovem mnenju pomembna za občane in obiskovalce mesta. Pobude ali vprašanja, ki zahtevajo investicije in načrtovanje sredstev v proračunu, bodo sistematično obravnavane in vključene v načrte posameznih pristojnih institucij v okviru Mestne občine Maribor, vse s ciljem, da se skozi pobude in njihovo presojo izboljša bivanje in kakovost življenja na območju mesta Maribor in širše regije. Vse pobude bodo ves čas dostopne meščanom, ki jih bodo lahko tudi podprli.
izboljšajmo mb
Uporabnik lahko do storitve dostopa z mobilno aplikacijo, preko tabličnega računalnika ali pametnega telefona. Storitev je dostopna tudi na spletnem naslovu: http://izboljsajmo.maribor.si/. Storitev deluje na dveh mobilnih platformah: iOS (Apple) in Android (Google) ter je na vpogled dostopna vsakomur brez prijave. Sistem predvideva prijavo uporabnika le v primeru, če želi ta oddati pobudo ali vprašanje, ali glasovati za že objavljene vsebine. Pristojne službe Mestne občine Maribor bodo odgovore na pobude in vprašanja poskušale zagotoviti v največ petih delovnih dneh od njihovega prejema.
izboljšajmo mb1
O projektu Upside in pobudi Pametno mesto Maribor
Projekt UPSIDE je namenjen promoviranju sodelovanja med gospodarstvom, raziskovalnim sektorjem, lokalno skupnostjo ter prebivalci. Izvaja se od julija 2013 do junija 2016. V projektu Mestna občina Maribor sodeluje s partnerji iz Nemčije, Švedske, Nizozemske in Estonije. Projekt je sofinanciran s strani 7. okvirnega programa Evropske komisije in je predstavljal tudi osnovo za vzpostavitev pobude Pametno mesto Maribor – Smart City Maribor. Več o projektu in pobudi na strani: http://www.smartcitymaribor.si/ in www.upside-project.eu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.