22:53, sob, 11. Maj

MOM bo odpisala za 70.000 evrov dolga v šolah in vrtcih





Mestna občina Maribor bo odpisala za nekaj več kot 70.000 evrov dolga staršev za oskrbo otrok v vrtcih in prehrano v osnovnih šolah, je danes povedala podžupanja Jelka Černivec. Sklep mora v četrtek potrditi še mestni svet, a v mestni upravi pričakujejo, da s tem ne bo težav.

ucenec, sola

Podžupanja je poudarila, da odpis v občinskem proračunu ne bo imel nobenih posledic, saj gre za dolgove, ki so stari več kot dve leti in so bili zato vodeni kot neizterljivi. “Županu skupaj z ravnatelji predlagamo, da se dolg, ki je nastal do konca leta 2013, v celoti odpiše,” je povedala na današnjem druženju z novinarji v Mariboru.

Glavnina dolga v višini 56.000 evrov je nastala v vrtcih, ostalo pa v osnovnih šolah.

Gre za možnost za odpis dolga v skladu z vladnim projektom pomoči socialno najšibkejšim. V skladu z zakonom so lahko za enkratni odpis dolga do konca oktobra zaprosili dolžniki, ki so bili kadar koli v obdobju od 1. januarja do 30. junija prejemniki denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, veteranskega dodatka ali otroškega dodatka iz najnižjih dohodkovnih razredov.

Šole in vrtci na poplačilo teh dolgov po besedah podžupanje že tako ali tako niso računale, s sprejetjem tega zakona pa so dobile zakonsko podlago, da lahko dolgove tudi uradno odpišejo. Kakšne posledice bo imel odpis na nadaljnje plačevanje oskrbe otrok v vrtcih in prehrane v šolah, pa ni znala oceniti.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.