05:29, pet, 26. Apr

Na Gimnaziji in Srednji kemijski šoli Ruše ponosni na maturante





Na ruški gimnaziji in srednji kemijski šoli so veseli, da so bili njihovi maturanti uspešni tako na splošni kot poklicni maturi.

Zlati maturanti GSKŠ Ruše 2021

Na splošni maturi so bili 100-odstotno uspešni

Splošno maturo je na tej šoli opravilo 14 dijakov zaključnega letnika (vsi dijaki so uspešno zaključili 4. letnik in pristopili k opravljanju splošne mature). Vsi dijaki so bili uspešni – beležijo 100-odstotni uspeh. Dodatno je peti predmet na splošni maturi opravilo tudi 57 naših dijakov SSI programov kemijski ter farmacevtski tehnik. 55 je bilo uspešnih (96,5 odstotka).

Na poklicni maturi 20 zlatih maturantov

Ponovno so bili njihovi maturanti izjemno uspešni na poklicni maturi, in sicer v srednješolskih strokovnih izobraževalnih programih farmacevtski tehnik in kemijski tehnik. V generaciji imajo namreč 20 zlatih maturantov na poklicni maturi (doseženih 22 ali 23 točk), od tega kar 12 diamantnih (doseženih vseh 23 točk; 11 farmacevtov, 1 kemik). Poklicno maturo je opravljalo 76 kandidatov zaključnih letnikov (20 zlatih predstavlja 27 odstotkov od 74 uspešnih). Skupno so bili 97,4-odstotno uspešni (74 od 76 jih je opravilo poklicno maturo).

Pozna se, da je bilo šolanje tudi na daljavo

“Letošnja matura je bila ponovno posebna zaradi pandemije koronavirusa. Odsotnost običajnega pouka v šoli in priprav na maturo je pri dijakih vnašala številne stiske in težave. Na šoli smo bili, kljub odgovorno opravljenemu delu na daljavo, precej negotovi, kakšen uspeh bodo dijaki dosegli,” so zapisali na šoli in dodali: “Zagotovo, kljub uspehu na maturi, se na znanju dijakov pozna odsotnost običajnega pouka v šoli. Veseli nas, da dijaki ugotavljajo, da pouk vendarle sodi v šolo. Dijaki so pogrešali socialne stike v šoli – druženje s sošolci, kot tudi komunikacijo v živo, z učitelji.”

Uspeh na maturi na šoli pripisujejo odgovornemu delu in motiviranosti dijakov za šolske obveznosti, strokovnemu in predanemu delu učiteljev ter podpori staršev in okolja. “Na naše maturante smo izredno ponosni in jim čestitamo. Želimo jim vse dobro tudi v prihodnje,” so še zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.