04:42, pet, 26. Apr

Na območju Žabje vasi bo ptujski dom upokojencev postavil novo enoto





Ptujski mestni svetniki so včeraj v prvi obravnavi potrdili dopolnjen osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Žabje vasi, kjer namerava ptujski dom upokojencev postaviti novo enoto oziroma medgeneracijski center. Tam želijo med drugim zagotoviti dodatne postelje za starostnike ter urediti centralno kuhinjo in pralnico.

Slika je simbolna. Vir: shutterstock

Dokumentacijo so mestni svetniki obravnavali na izredni seji, ki jo je županja Nuška Gajšek sklicala na prošnjo direktorice Doma upokojencev Ptuj Jožice Šemnički. Kot je pojasnila, se s temi postopki mudi, ker bi radi do konca leta pridobili gradbeno dovoljenje in s tem kandidirali za državno sofinanciranje.

Investicija je nujno potrebna ne le za nas, ampak na ravni celotne države,” je še povedala županja. Prisotni mestni svetniki so se s tem strinjali in soglasno potrdili predlagano dokumentacijo v prvi obravnavi.

Drugo branje je predvideno novembra. “Upam, da bodo vsi mnenjedajalci ažurni, da bomo lahko dali drugo obravnavo na novembrsko sejo, ker le tako lahko zagotovimo, da se bo gradbeno dovoljenje pravočasno izdalo,” je dejala županja.

Optimizem za uresničitev že dolgo načrtovanega projekta jim je dal nedavni obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja na Ptuju. Takrat so mu predstavili projekt in ministrstvo je idejo načelno podprlo.

Prizadevanja za izgradnjo dodatne enote ptujskega doma za starejše so stara že skoraj 20 let. Po najnovejših načrtih bo imela 150 mest v eno in dvoposteljnih sobah, namenjenih celodnevnemu institucionalnemu varstvu. Za začasne namestitve bo namenjenih 20 mest, za dnevno varstvo 12 mest in 18 mest za potrebe izolacije. “S slednjim smo dopolnili projekt v času epidemije covid-19,” je za STA pojasnila direktorica Šemničkijeva.

Z realizacijo projekta bomo izboljšali tudi delovne pogoje zaposlenih predvsem v pralnici ter za potrebe enote in lokalnega okolja uredili kuhinjo ustrezne kapacitete,” je dodala.

Objekt bo umeščen na lokacijo nekdanje opekarne, v soseski pa bodo med drugim še prostori društva Sožitje in oskrbovana stanovanja.

Vrednost projekta ocenjujejo na okoli 18 milijonov evrov. “Gradnjo bomo delno financirali sami, za razliko načrtujemo najetje kredita ali pokritje s strani države,” je pojasnila Šemničkijeva.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.