07:22, sob, 11. Maj

Na prvi dražbi premoženja ŠC Pohorje iztržili 650.000 evrov





Medtem ko sta začasna upravljavca Marprom in Nivis na Mariborskem Pohorju prav danes ob pomanjkanju snega odprla za zdaj okrnjeno smučarsko sezono, je stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski izpeljal prve dražbe. Glede na izklicne cene je bilo ponujenega za 2,7 milijona evrov premoženja, prodal je za okoli 650.000 evrov.

pohorje

V sredo in danes je skupaj opravil 14 dražb, od tega je bilo uspešnih pet. Kot je zpovedal Dubrovski, je prvi dan dražb, ki so potekale pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače, prodal vseh pet sob ter zimski vrt in skladišče s sanitarijami v kleti hotela Arena, ki jih je po pričakovanju odkupil DUTB, lastnik hotela. Edini dražitelj je za vse odštel okoli 350.000 evrov, s tem pa zaokrožil lastništvo nad hotelom, ki ga bo tako lažje prodajal.

Ob tem je v sredo kupca našlo 40.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče na Ribniškem Pohorju, za katerega je bilo več zanimanja, tako da je podjetje Mara, ki že ima v najemu tudi Ribniško kočo, moralo odšteti skoraj 120.000 evrov, kar je trikratnik izklicne cene.

Danes je stečajnemu upravitelju uspelo po izklicni ceni 154.000 evrov prodati še 23.000 delnic oz. okoli 20-odstotni lastniški delež družbe RTC Žičnice Kranjska Gora, ki so šle v roke v Sloveniji registriranega švedsko-avstrijskega podjetja, Elektro Maribor pa je za slabih 33.000 evrov odkupil transformatorsko postajo. Po besedah Dubrovskega bo večina izkupička šla na račun DUTB kot ločitvenega upnika, denar od prodaje transformatorske postaje pa bo namenjen za poplačilo navadnih upnikov, pravzaprav v celoti jamstvenemu skladu.

Čeprav je bilo pred dražbo precej zanimanja tudi za ostalo premoženje, varščin ni bilo, zato bo stečajni upravitelj z nižjimi cenami tega znova skušal prodajati naslednje leto. Med preostalim premoženjem je največ vreden sistem zasneževanja akumulacijskega jezera Kekec s črpališčem Kekec in podeljeno služnostjo na Arehu, ki je bil ocenjen na dobrih 672.000 evrov.

Ob tem bo znova naprodaj oprema za sistem zasneževanja na akumulacijskem jezeru Glažuta s podeljeno služnostjo, 557 kvadratnih metrov velika garaža za teptalce, devet zemljiških parcel na Kopah, apartma in solastniški delež v manjšem apartmaju ter shramba in skladiščni prostor v apartmajski hiši Bolfenk.

Dubrovski je že pred časom razpisal tudi prodajo z zbiranjem ponudb za več kot 300.000 kvadratnih metrov večinoma gozdnih zemljiških parcel v Kranjski Gori, ki ležijo na smučišču Podkoren. Zemljišča so ocenjena na 244.120 evrov, interesenti pa morajo ponudbe poslati najpozneje do 8. januarja 2016.

Že februarja bo naslednja dražba, na kateri bo prvič na razpolago drugi paket premoženja propadlega podjetja, v katerem je še nekaj zemljišč, pa tudi snežni topovi, teptalni in delovni stroji in druga mehanizacija, ki jih je trenutno v najem vzelo podjetje Nivis.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.