08:22, ned, 28. Apr

Na Ptujskem v načrtu več obnov državnih cest





Ptujčani trenutno dnevno občutijo vlaganja direkcije za infrastrukturo v državno cestno omrežje, saj že od začetka poletja tam poteka obnova starega mostu, ki bo trajala še večji del naslednjega leta. V Spodnjem Podravju, ne le na Ptuju, pa je letos in v naslednjem obdobju predvidenih še več različnih obnov in gradenj državnih cest.

 Ptuj

Ob rekonstrukciji starega mostu, ki je ptujsko mestno središče presekala na dvoje, trenutno poteka še obnova mostu čez Studenčnico, skupna vrednost teh del, ki jih izvaja Pomgrad, pa je 4,5 milijona evrov. Na Ptuju je gradbišče trenutno tudi na poti v Podvince, kjer urejajo dober kilometer ceste v vrednosti 1,5 milijona evrov, na Mariborski cesti pa urejajo še t.i. dumb bell krožna križišča.

S tem pa dela na državnih cestah najstarejšega slovenskega mesta še ne bodo zaključena, saj kmalu načrtujejo še ureditev meteorne kanalizacije na Mariborski cesti in 1,3 milijona evrov vredno obnovo ceste Spuhlja – Zavrč.

V letu 2019 načrtujejo še rekonstrukcijo ceste Ptuj-Spuhlja, kjer bodo gradili še krožišče pri gostilni Majda, pločnik in kolesarsko stezo. Kot pojasnjujejo na direkciji, je trenutno v izdelavi parcelacijski načrt, ki mu bo sledil odkup zemljišč, projekt pa je ocenjen na 4,5 milijona evrov.

Na ptujski občini so povedali, da v prihodnosti računajo še na obnovo zelo poškodovanega vozišča na Dornavski cesti mimo pokopališča Rogoznica ter izgradnjo manjkajočega dela pločnika. Prav tako obnovo terjajo še nekateri odseki proti Rogoznici, pločniki in kolesarske steze so po njihovem potrebni tudi na cesti v naselju Grajena ter na cesti proti Hajdini. V Turnišču bi bila potrebna še izgradnja priključkov iz lokalne ceste na avtocestni razcep Draženci.

V Hajdini sicer direkcija že načrtuje preplastitev vozišča proti Miklavžu, pa tudi obnovo Mariborske ceste proti Gomilam ter s tem povezanega priključka, kar bo skupaj naneslo dobrega 1,1 milijona evrov.

V Majšperku je trenutno v teku obnova ceste proti Lovrencu ter priključek Ptujska Gora v vrednosti skoraj 300.000 evrov, ki vključuje tudi ureditev avtobusnih postajališč, hodnika za pešce in javne razsvetljave. V Sveti Trojici pa s podobnim načrtom urejajo cesto in pločnik na odseku Rogoznica-Senarska v naselju Gočova, pri čemer so dela vredna skoraj 700.000 evrov.

Kar precej del na cestah bo tudi v Markovcih, kjer poteka gradnja krožišča na cesti Spuhlja-Zavrč v vrednosti 950.000 evrov, pri čemer bodo uredili še pločnike, avtobusna postajališča in kolesarske steze ter cestno razsvetljavo. Direkcija načrtuje še ureditev odseka Spuhlja-Zavrč pri odcepu za Zabovce.

V Zavrču se bodo lotili posodobitve makadamske ceste Zavrč-Drenovec, za kar bodo namenili okoli 600.000 evrov, v občini Makole pa bodo nekaj več od omenjene vsote namenili še za nadomestno gradnjo mostu v Pečkah. Pogodba je v pripravi, dela pa bodo zaključena predvidoma sredi leta 2018.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.