04:59, pet, 26. Apr

NA VRTU: Moje najljubše- čokoladne palačinke





Ob hladnejših dnevih pripravimo samo zase, za družino ali prijatelje palačinke. Prijajo za zajtrk, malico, kosilo ali zgodnjo večerjo. Meni so najljubše čokolinke, Recept bom delila tudi z vami.
DSCN3263

Potrebujemo:
– 300 g polnovredne moke,
– 80- 100 g čokolade z visokim deležem kakava,
– 6 dl mleka ( del lahko zamenjamo z mineralno vodo),
– 2 jajci,
– Žlica staljene kokosove maščobe,
– Ščep soli,
– Če želimo kanček ruma ali likerja,
– Maščoba za peko(maslo, kokosova maščoba, olje).

DSCN3245

Delovni postopek:
V posodo presejemo moko, dodamo drobno naribano čokolado in ščep soli. V drugi posodi umešamo jajca in dodamo mleko ( mineralno vodo) ter maščobo. Nato vse skupaj dobro premešamo in maso pustimo vsaj pol ure počivati. Ponev segrejemo in raztopimo žličko maščobe. Z zajemalko zajamemo testo in ga nalijemo v ponev, ki jo obračamo, da se testo enakomerno razporedi po ponvi. Testa mora biti malo, da bo palačinka tanka. Pečemo, da postane testo nekoliko »motno«, da se odlepi od ponve in da se nežno zlatorjavo zapeče. Potem jo obrnemo in spečemo še na drugi strani. Ponavljamo, da porabimo vso testo.

DSCN3246
Meni so čokolinke najljubše s pomarančno marmelado (če ste bolj sladkosnedi, jih lahko nadevane posipate s pomarančnim sladkorjem). Lahko jih polnite s stopljeno čokolado, nadevom iz oreškov, sladoledom, smetano, sadjem, ……- saj veste domišljija v naši kuhinji skoraj nima meja. Pa dober tek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.